RTS- Veterani pobednici XIV Memorijala “Igrajmo za 16”

Ekipa RTS - Veterani pobednici su XIV Memorijalnog turnira RTS-a u malom fudbalu “Igrajmo za 16” koji se u znak sećanja na poginule kolege u NATO bombardovanju 23. Aprila 1999. tradicionalno održava svake godine. U finalu takmičenja danas u SC Voždovac na Banjici RTS Veterani savladali su ekipu TV Arena Sport sa 2: 1.

Najbolji igrač turnira Bojan Milinović, titula najboljeg golmana pripala je Nemanji Obradoviću iz ekipe Sport, a najbolji strelac  turnira je Milan Ristić iz ekipe Partizan Veterani.

Pobednicima turnira pehar je uručila Milica Mandić, olimpijska šampionka iz Londona 2012. godine, a medalje Predrag Perunčić, državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta. Ovom prilikom pored ostalog rekla:

-Ove medalje imaju jednak sjaj kao olimpijske. Zaista sam ponosna što sam imala priliku da svojim prisustvom na odam počast ovoj manifestaciji- rekla je pored ostalog Milica Mandić.

U fantastičnoj atmosferi u SC Voždovac na Banjici tokom dva sata programa u direktnom prenosu na Drugom programu RTS-a I RTS SAT, u prisustvu članova porodica poginulih i brojnih posetilaca odigrane su i revijalne utakmice žena. Ekipe RTS - Jutarnji program i Studio B ( 1:1) oduševile su publiku, dok je utakmica između glumaca ekipe Fudbalski velikani protiv glumaca Montevideo-Bog te video izazvala veliku pažnju gledalaca i brojnih ljubitelja ovog filma I serije. Glumci serije su nadigrali fudbalere Crvene zvezde i Partizana I doprineli posebnom utisku tokom takmičenja.

Pored velikog broja javnih ličnosti, nekadašnjih i sadašnjih reprezentativaca Srbije, partnera i prijatelja kuće, medija i nekadašnjih učesnika i velikog broja građana na XIV Memorijalnom turniru učestovovao je veliki broj dece. Među njima i deca iz Škole fudbala "Mika Antić" i deca iz škole fudbala Crvena zvezda koji su otvorili turnir.Pesmom su sve ulepšali članovi Dečijeg hora RTS-a.