Memorijal počinje 2. februara

Na ovogodišnjem, tradicionalnom 14. Memorijalnom turniru u malom fudbalu „Igrajmo za 16", pored prijatelja i partnera naše kuće, učestovaće rekordnih 16 ekipa Radio-televizije Srbije. Danas je u sali Uprvanog odbora RTS-a održan žreb kojim je određen raspored ekipa RTS -a za takmičenje i drugi sastanak Organizacionog odbora turnira.

Tradicionalni Memorijalni turnir „Igrajmo za 16" koji Radio-televizija Srbije već 14. godinu održava u znak sećanja na tragično nastradale kolege u NATO bombardovanju zgrade RTS-a 1999. godine zvanično počinje prvog vikenda u februaru kada će se održati prva takmičenja za ekipe naše kuće. Posle tri vikenda malog fudbala u sali „Sport eko" (Braće Jerkovića 119/a), u nedelju 17. februara znaće se pobednik i direktni finalista ovogodišnjeg Memorijala.

Redosled nastupa ekipa RTS-a možete pogledati ovde, a sistem takmičenja za ekipe RTS-a ovde.

„Zaposleni u RTS-u ovog puta su se odazvali pozivu za učešće u velikom broju i sa čak 16 ekipa će učestvovati u Memorijalu" istakao je između ostalog Veselin Grozdanić, predsednik Organizacionog odbora Memorijala 2013. „Na naše veliko zadovoljstvo širom zemlje vlada veliko interesovanje za turnir i ove godine organizaciju proširujemo i na osam gradova u našoj zemlji".

Finale koje se, podsećamo, direktno prenosi na Drugom programu RTS-a ove godine je u nedelju 21. aprila. Do tog datuma predstoje kvalifikacione utakmice za četiri grupe pod nazivom „Prijatelji", „Partneri"," „Mediji" i „Dijaspora".

Novitet ove godine je još jedna grupa takmičara pod nazivom „Regioni" koja broji osam gradova u Srbiji. Odlukom Organizacionog odbora i u saradnji sa tehničkim organizatorom Sportskim savezom Beograda, u takmičenje se uključuju i ekipe iz osam gradova u Srbiji (za sada potvrđeni su Niš, Novi sad, Zrenjanin, Požarevac, Kragujevac i Užice).

Tokom marta će se održati kvalifikacije u gradovima, a najuspešniji tim direktno će igrati u polufinalu Memorijala i za završnicu se boriti sa najuspešnijim iz već pomenute četiri grupe učesnika Prijatelji, Partneri, Mediji i Dijaspora.

Sistem takmičenja možete pogledati ovde.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">