Читај ми!

FIA kaznila Red Bul zbog kršenja ograničenja budžeta

Austrijska ekipa Red Bul kažnjena je sa sedam miliona dolara i redukovanjem aerodinamičkih testiranja za 10% zbog kršenja ograničenja budžeta za 2021. godinu, prenosi britanski Gardijan.

Nekoliko timova ove godine je prijavilo Red Bul zbog sumnji u ispavnost njihovog bolida, ali i poslovanja u godini kada je šampionsku titulu osvoji Maks Ferstapen.

Svi timovi Formule jedan su morali da podnesu neophodnu dokumentaciju Upravi za ograničenje troškova, koja je u skladu sa finansijskim propisima sprovela istraživanje o poslovanju timova u prethodnoj godini.

Novi finansijski propisi su veoma složen skup pravila kojima su takmičari morali da se prilagode po prvi put, navedeno je u saopštenju Međunarodne automobilske federacije. 

"Utvrđeno je da je Red Bul prekršio pravila poslovanja, međutim, Uprava za ograničenje troškova prepoznala je da je ovaj tim kooperativno delovao tokom procesa pregleda i nastojao je da pruži dodatne informacije i dokaze kada su zatraženi na vreme. Ovo je prva godina pune primene novih finansijskih propisa i nema dokaza da je Red Bul u bilo kom trenutku pokušao da deluje u lošoj nameri, nepošteno ili da se služi prevarama, niti su namerno sakrili bilo koju informaciju od Uprave za ograničenje troškova", stav je Fie. 

Vrhovno telo svetskog automobilizma navelo da je Red Bul napravio manji prekršaj, tako da eventualno oduzimanje titule, o čemu se kratko spekuliralo, ne dolazi u obzir.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво