Читај ми!

Festapen na veličanstven način svojio Veliku nagradu Amerike

Vozač Red Bula Maks Ferstapen bio je najbrži u trci za Veliku nagradu Amerike, iza njega kroz cilj je prošao Hamilton u Mercedesu, a treći je bio vozač Ferarija Lekler. Ovo je Ferstapenu 13. pobeda u sezoni.

Izuzetno uzbudljiva trka, puna preticanja, incidenata, tri izlaska sigurnsnog vozila na stazu, sve ono što Formulu 1 čini atraktivnom. Na kraju trijumfovao je novi stari šampion Maks Ferstapen.

Već na startu trke u prvoj krivini ispao je vozač Ferarija Sajnc, njega je izbacio Rikardo, koji je nekako nastavio trku.

U 19. krugu novo ispadanje, sa staze je izleteo Botas, pa je ponovo bilo posla za Sigurnosno vozilo. Dva kruga kasnije vozilo se povuklo sa staze. Vozači su iskoristili priliku da obave zamenu pneumatika.

Drugoplasirani pre izlaska Sigurnosnog vozila Lekler u Ferariju izgubio je dve pozicije, naime Hamilton i Perez nisu išli u boks i pozicionirali su se iza vodećeg Ferstapena.

U 23. krugu novi incident, Alonso je "uzjahao" Strola ispred sebe i izbacio ga iz trke, ponovo je na stazu izašlo vozilo sigurnosti. U 25. krugu povuklo se vozilo sigurnosti sa staze.

Usledila je jurnjava Leklera za drugim vozačem Red Bula, Perezom. Posle par neuspelih pokušaja u 30. krugu uspeo je da ga obiđe i krene u pohod za Hamiltonom.

Naredna zamena pneumatika usledila je u 36. krugu. Loš pit stop Ferstapena koriste Hamilton i Lekler i prestižu rivala, praktično u boksu. Perez i Fetel nisu odlazili u boks, pa su zauzeli čelne pozicije ispred Hamiltona, Leklera i Ferstapena.

Potom su Perez i Fetel zamenili pneumatike i vratili se na stazu iza ovog trojca.

Ferstapen je uspeo da prestigle Leklera i krene u pohod za vodećim Hamiltonom. Vozač Red Bula je iz kruga u krug smanjivao zaostatak za Mercedesom. Uspeo je da ga sustigne i prestigne i ponovo izbije na čelo karavana. Lidersku poziciju zadržao e do kraja trke.

Plasman u trci za VN Amerike:

Ferstapen
Hamilton
Lekler
Peres
Rasel
Noris
Alonso
Fetel
Magnusen
Cunoda
 

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво