Читај ми!

Maks Ferstapen "zakucao" titulu četiri trke pre kraja

Aktuelni šampion Formule 1 Maks Ferstapen je pobedio na Velikoj nagradi Japana i na taj način osigurao odbranu titule.

Vozač Red Vula je uspeo da osigura šampionsku titulu ne samo zahvaljujući svojoj odličnoj vožnji, već i grešci glavnog konkurenta Šarla Leklera, koji je kažnjen gubitkom druge i spuštanjem na treću poziciju.  

Lekler je sleteo sa staze u samom finišu, što ga je koštalo borbe za titulu.Na taj način se napravila dovoljna distanca da Ferstapena niko ne može da ugrozi. 

Trka za Veliku nagradu Japana je skraćena na 45 minuta zbog loših vremenskih ulova, ali su dodeljeni bodovi kao da je kompletno održana. U ukupnom rankingu vozača Ferstapen je broj jedan sa 366 bodova, kolega iz Red Bula Serhio Perez se popeo na drugo mesto sa 253 boda, iza njega je Šarl Lekler sa bodom manje.

Pobeda na "Suzuki" je 12. po redu za Ferštapena ove sezone, ukupno 32. u karijeri. Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena 23. oktobra za Veliku nagradu SAD na stazi u Ostinu. 

Ferstapen: Imali smo neverovatnu sezonu, hvala svima

Vozač Red Bula Holanđanin Maks Ferstapen izjavio je da je njegov tim imao neverovatnu sezonu u šampionatu Formule jedan, prenosi "Bi-Bi-Si".

Ferstapen je današnjim trijumfom na Velikoj nagradi Japana osvojio drugu uzastopnu titulu u F1 četiri trke pre kraja šampionata.

"Ovo je ludo, veoma pomešane emocije. Osvajanje titule, kakvu godinu smo imali. Veoma sam zahvalan svima koji su dali doprinos ovom uspehu, ceo tim je radio. Osim toga, rad koji smo imali sa Hondom svake godine sa stalnim napretkom je veoma emotivan, posebno ovde", rekao je Ferstapen posle trke.

Drugo mesto u Japanu pripalo je još jednom vozaču Red Bula Meksikancu Serhiju Perezu. On je stigao do drugog mesta pošto je Šarl Lekler iz Ferarija dobio kaznu od pet sekundi.

"Borba je bila veoma teška. Pokušao sam da obiđem Leklera na kraju, ali i on je želeo da bude ispred, što je u redu. Kazna je bila poštena", rekao je Perez.

Lekler je čestitao Ferstapenu na novoj titulu u F1.

"Velike čestitke Maksu na njegovoj drugoj tituli. Maksova titula bila je samo pitanje vremena. Očekivali smo da osvoji titulu. Sada ćemo koristiti poslednjih nekoliko trka da postanemo bolji tim", zaključio je Lekler.

Ferstapen je osvojio 366 bodova, Perez je drugi sa 253, dok je Lekler treći sa 252.

 

 

 

 

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи