Читај ми!

Direktor u Formuli 1 dobijao pretnje smrću zbog titule Ferstapena

Bivši direktor trka Formule 1 Majkl Masi priznao da je prošle godine posle trke u Abu Dabiju dobijao pretnje smrću, prenosi "Bi-Bi-Si".

Vozač Red Bula Maks Ferstapen osvojio je u decembru prošle godine titulu šampiona u F1 trijumfom na Velikoj nagradi Abu Dabija, pošto je u poslednjoj trci sezoni posle sejfti kara i loših odluka direktora trke u poslednjem krugu pretekao vozača Mercedesa Luisa Hamiltona.

Ferstapen je sezonu završio sa 395,5 bodova, osam više od Hamiltona. Holanđanin je po prvi put u karijeri osvojio šampionsku titulu.

Masi je početkom ove godine dobio otkaz, ali je ostao u FIA. On je pre nekoliko nedelja odlučio da se povuče iz FIA-e.

"Bilo je zaista mnogo mračnih dana. Osećao sam da sam najomraženiji čovek na planeti. Dobijao sam pretnje smrću. Ljudi su pretili da će doći po mene i moju porodicu. Gleadao sam u ljude i pitao se hoće li nasrnuti na mene", rekao je Masi za Njuz korp.

On je istakao da je dobio brojne pretnje od navijača Mercedesa na društvenim mrežama.

"Poruke su bile šokantne. Rasističke, uvredljive, ofanzivne, nema kako me nisu nazivali. Ne samo na Fejsbuku već i preko Linkedina, koji bi trebalo da je profesionalna, biznis platforma. Nisam želeo ni sa kim da razgovaram, čak ni sa prijateljima i članovima porodice. Samo sa najbližima. Hteo sam da budem sam. Ovo iskustvo me je učinilo jačom osobom", zaključio je Masi, koji sada živi u Australiji.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво