Читај ми!

Saudijci dali bezbednosne garancije, vozi se trka u Džedi

Trka za Veliku nagradu Saudijske Arabije voziće se večeras (19 časova po srednjoevropskom vremenu), pošto su lokalne vlasti dale garancije da bezbednost takmičara i publike neće biti ugrožena.

Iako su pre samo dva dana, za vreme održavanja prvog zvaničnog treninga, raketirali skladište nafte na manje od 20 kilometara udaljenosti od staze, trka za Veliku nagradu Saudijske Arabije voziće se po planu.

Ministar sporta Saudijske Arabije princ Abdulaziz bin Turki Al-Fajsal rekao je da vlasti te zemlje ne bi oklevale da otkažu veliki sportski događa da ima razloga da veruju da postoji stvarna bezbednosna pretnja.

"Ako postoji pretnja budite sigurni da ćemo otkazati trku, ali pretnje nema i o tome smo razgovarali sa svima. Sve bezbednosne agencije vrše 24-časovni nadzor, prate gde bi moglo biti pretnje i šta bi moralo da se uradi u tom slučaju. Imali smo veoma visok nivo bezbednosti kao domaćini događaja i znamo da svi to prepoznaju, mediji su ovde, svi su ovde. Kao što sam već objasnio, bezbednost je na najvišem nivou i uvereni smo da se ništa loše neće dogoditi i da će sve ići po planu", rekao je princ Abdulaziz.

Vozači i timovi nisu oduševljeni idejom da se trka vozi, ali organizatori takmičenja veruju bezbednosnim službama svog domaćina.

Sa prve startne pozicije krenuće vozač Red bula Serhio Perez, dok su iza njega dva Ferarija, Šarl Lekler i Karlos Sainc, a sa četvrte pozicije startuje šampion Maks Verstapen.

Druga trka u sezoni, za Veliku nagradu Saudijske Arabije, vozi se od 19 časova po srednjoevropskom vremenu.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво