Читај ми!

Šta je Formula 1 naučila iz fijaska sa Novakom – nema "mirisa benzina" bez vakcine i nema izuzeća

Nova sezona u Formuli 1 je na pragu, a sa njom dolaze i nova pravila. U novoj sezoni svi moraju biti vakcinisani protiv kovida – vozači, mediji, timovi i gosti, a organizatori neće dozvoliti bilo kakva izuzeća.

Međunarodna automobilska federacija (FIA) će u pravilnik za narednu sezonu dodati da svako mora biti vakcinisan protiv kovida – svi vozači, timovi, mediji i gosti. 

Neće biti izuzetaka kako bi se izbegla situacija poput one u Melburnu sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem, koja je bacila senku na ovogodišnji Australijan open.

"Zahtevamo da sve putno osoblje bude u potpunosti vakcinisano i neće biti izuzeća", poručili su iz Formule 1, prenosi Gardijan.

Veruje se da su svi sadašnji vozači vakcinisani i da je većina osoblja u "najbržem svetskom cirkusu" učinila isto, ali ima i onih koji se otvoreno protive vakcinaciji. 

Jedan od njih je Alan van der Merv, vozač medicinskog automobila, koji je 2020. godine postao poznat javnosti, kada je učestvovao u spasavanju Romana Grožana, nakon što se njegov bolid zapalio na stazi u Bahreinu.

To znači da on neće biti za volanom medicinskog automobila u narednoj sezoni, ukoliko ostane pri svom stavu.

Formula 1 je globalni sport koji se prvi vratio na veliku scenu nakon prvog talasa pandemije kada je sav sport zaustavljen.

"Formula 1 je uradila izvanredan posao i po pitanju povratka sporta, ali i po pitanju povratka navijača. Imamo veliki izazov, jer, za razliku od većine ostalih sportova, mi putujemo u mnogo različitih zemalja. Ono što funkcioniše u Engleskoj, možda neće funkcionisati u Francuskoj, a možda ni u Singapuru... Moramo da nastavimo da budemo fleksibilni i prilagodljivi, moramo se odgovorno otvarati kako se svet otvara", rekao je izvršni direktor Meklarena Zek Braun. 

Sezona počinje 20. marta u Bahreinu, a završava se devet meseci kasnije u Abu Dabiju. Organizatori se nadaju, uprkos kontinuiranoj neizvesnosti zbog pandemije, da će se trke voziti po planu i da se kalendar neće menjati.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара