Читај ми!

Hamilton najbrži u Saudijskoj Arabiji, šampion će biti poznat u Abu Dabiju

Vozač Mercedesa Luis Hamilton trijumfovao je u pretposlednjoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1, Velikoj nagradi Saudijske Arabije, u kojoj je viđeno nekoliko incidenata. Pred poslednju trku Britanac i Maks Ferstapen imaju jednak broj bodova.

Hamilton je u Džedi stigao do osme pobede u sezoni, inače svoje 103 pobede u karijeri. Na kraju je imao deset sekundi prednosti u odnosu na Ferstapena, koji je imao i pet sekundi kazne. Valteri Botas, drugi vozač Mercedesa, bio je treći i pridružio im se na podijumu. On je za desetinku bio brži od Estebana Okona.

Mik Šumaher je udario u zid, dok je prilikom restarta Serhio Peres iz Red Bula imao kontakt sa jednim bolidom Ferarija. NIkita Mazepin je, iza njih, udario Džordža Rasela u Vilijamsu.

Sebastijan Fetel je odustao od trke, posle duela sa Kimijem Raikonenom.

Ali to su incidenti koji se ne tiču vodećeg dvojca. Njihova borba doživela je kulminaciju u momentu kada je Ferstapen naglo usporio, pritom idući levo-desno, zbog čega ga je Hamilton udario, nakon čega je njegov zaostatak porastao na dve sekunde.

Do kraja je, ipak, Hamilton ipak uspeo da pretekne Ferstapena, a u međuvremenu je stigla i odluka o kazni od pet sekundi.

Velika nagrada Abu Dabija poslednja je trka u sezoni, kada će biti odlučen šampion, a vozi se narednog vikenda.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво