Čitaj mi!

Ferstapen: Hamilton se ponaša nesportski, bez poštovanja

Vozač Formule 1 Maks Ferstapen optužio je pobednika trke za Veliku nagradu Velike Britanije Luisa Hamiltona da nema poštovanja i da se ponaša nesportski, nakon njihovog sudara na stazi Silverston, kada je Holanđanin završio trku već u prvom krugu.

Vozač Red Bula je odvezen u bolnicu nakon što se u nedelju njegov bolid svom silinom "zakucao" u zaštitni zid posle kontakta sa Hamiltonom, a udar je bio siline 51G, preneo je Bi-Bi-Si.

"Vrlo sam razočaran što sam ovako završio trku. Gledajući proslavu dok sam bio u bolnici video sam nepoštovanje i nesportsko ponašanje, ali idemo dalje", ocenio je Ferstapen.

Ferstapen je prebačen u bolnicu iz predostrožnosti, ali je na Tviteru napisao da je "ok".

Trka je bila prekinuta na deset minuta, a za to vreme je Hamilton stigao da popravi svoj bolid i nastavi trku.

Britanac je dobio kaznu od 10 sekundi zaostatka nakon incidenta, nakon čega je pao na četvrto mesto, ali se vratio u trku i pretekao vozača Ferarija Šarla Leklera, osvojivši četvrti put trku ove godine.

"Kaznu koju je dobio nam ne znači ništa i ne daje osećaj pravde zbog opasnog poteza koji je Luis učinio tokom trke", izjavio je Ferstapen, nakon što je Hamiltonov točak zakačio bolid Holanđanina.

Hamilton je rekao da je bio prilično daleko dok je prolazio pored njega, ali je dodao da nije video rivala da pravi manevar, "ali je onda ušao u krivinu i došlo je do sudara".

"Naravno, nikada ne bih želeo da osvojim trku na ovaj način, ali se ovakve stvari dešavaju. Samo se nadam da je Maks okej. I radujem se narednim trkama", rekao je Hamilton.