Читај ми!

Borkoviću uručen šampionski pehar uoči starta nove sezone

Najboljem srpskom automobilisti Dušan Borkoviću uručen je pehar za osvojeno prvo mesto u šampionatu TCR Istočna Evropa za prošlu 2020. godinu. Borkoviću je trofej uručen uoči starta nove sezone Evropskog TCR Internacionalnog šampionata i prvog trkačkog vikenda na Slovakiaringu.

Borković je doputovao u Slovačku, gde ga ovog vikenda očekuju prve dve trke u Evropskom TCR Internacionalnom šampionatu.

Dušan Borković nastupa za novu ekipu, Komtuju tim iz Belgije koji je prošle sezone osvojio šampionsku titulu u Evropi, predvođen čuvenim Marokancem Mehdijem Benanijem.

Borković je kao velika zvezda došao u šampionski tim u kojem će nastupiti u novom automobilu, audiju RS3 LMS TCR.

Klupske kolege će mu biti legendarni Holandijanin Tom Koronel i Belgijanac Nikola Bert.

Dušan Borković pokušaće da osvoji i svoju treću titulu šampiona Evrope, s obzirom na to da je 2012. bio šampion starog kontinenta na brdski stazama, a potom je 2015. postao i šampion Evrope na kružnim stazama.

Ove sezone Borkovića očekuje sedam trkačkih vikenda i 14 trka u Internacionalnom šampionatu TCR Evropa.

Već 8. maja od 15.15 časova, Borković će započeti sezonu prvom trkom na Slovakia ringu. Druga trka tokom prvog trkačkog vikenda u Slovačkoj zakazana je za nedelju od 14.55 časova.

Obe trke moćićete da pratite direktno na Drugom programu RTS-a.

Borkoviću će glavni konkurent za titulu šampiona Evrope biti Španac Mikel Askona u Kupri, sa kojim je Borković već vodio veliku borbu u prethodnim godinama.

Tu je i aktuelni šampion, Marokanac Mehdi Benani u Hjundaji Elantri N TCR, koji nastupa za tim Sebastijan Loeba.

Treće veliko ime je Holandijanin Nils Langefeld takođe vozač Loeb ovog tima u Elantri N TCR, a mnogo se očekuje i od Mata Homole, Slovaka u Hjundaiju koji će biti među favoritima od starta sezone, pogotovo na svojoj stazi Slovakiaring tokom ovog vikenda.

Nakon Slovakiaringa, naredne trke Evropskog TCR šampionata voziće se na stazama Pol Rikar na Jugu Francuske, na stazi Zandvort u Holandiji, na legendarnoj stazi Spa Frankoršamp u Belgiji, te na Nirburgringu u Nemačkoj, na čuvenoj Monci i potom u Barseloni, gde ćemo od osmog do 10. oktobra videti i završne trke u ovogodišnjem šampionatu i gde ćemo dobiti novog prvaka Evrope.

Podsećanja radi, prošle sezone Dušan Borković je postao prvi takmičar iz Srbije koji je pobedio u svim trkama nekog šampionata pod okriljem Svetske automobilski Federacije.

Borković je dominantno osvojio titulu prvaka Istočne Evrope tokom 2020, sa svih osam ubedljivih pobeda u šampionatu.
Prošle godine vozio je za Mira tim iz Mađarska i nastupao je u Hjundaiju i30n.

Uoči starta ove sezone u elitnom, Evropskom TCR šampionatu, Borkovića je sačekalo lepo iznenađenje u Slovačkoj, gde mu je uručen pehar za osvojenu šampionsku titulu u Istočnoj Evropi 2020. godine.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се