Читај ми!

Borković ove sezone u TCR Evropa šampionatu

Srpski automobilista Dušan Borković ove sezone voziće evropski TCR šampionat, za titulu najboljeg na Starom kontinentu.

Kako je saopšteno, Boroković će nastupati kao vozač NIS Petrol Racing tima u automobilu Audi RS 3 LMS sa brojem 62, u saradnji sa prošlogodišnjim šampionom TCR Evropa - "Comtoyou Racing".

Iako Borkoviću nije bilo lako da se, u skladu sa situacijom koju i dalje diktira pandemija, odluči za takmičenje, vera u sjajan celokupni program koji imaju "Comtoyou Racing" i "Audi Sport Customer Racing", bila je presudna za njegovu konačnu odluku.

"Poverenje koje mi je ukazao "Cometoyou Racing", pozivom da vozim jedan od njihovih Audija, za mene je velika čast, a ja sam srećan jer se vraćam na veliku scenu. Nadam se da će sa pandemijom sve ići na bolje i da ću biti u mogućnosti da otputujem na svih 14 rundi takmičenja. Belgijski tim koji je prošle godine bio apsolutni šampion TCR Evropa je odličan izbor. Kao sigurnog timskog kolegu za sada imam legendarnog Toma Koronela, zbog čega sam posebno uzbuđen", rekao je Borković.

Sezona u TCR Evropa startuje 8.maja na stazi Slovakiaring, a do kraja godine Borkovića očekuje ukupno 14 trka.

Završnica šampionata je 9. i 10. oktobra na stazi u Barseloni, a sudeći po dosadašnjem spisku vozača, konkurencija u šampionatu će i ove godine biti izuzetna.

"Od svih staza, samo jedna mi nije poznata, ali siguran sam da će mi u prvoj i drugoj trci trebati vreme da se naviknem na automobil koji do sada nisam vozio. Drago mi je što je to Audi i nadam se da će automobil imati dobar balans performansi, kao i da ću se ja brzo adaptirati. Očekujem da će Audi biti posebno dobar na brzim stazama. Sve u svemu, nadam se dobrom zdravlju, normalizaciji života i sportskih takmičenja, a onda i sjajnim vožnjama", rekao je srpski as.

Jedna od zanimljivosti ovogodišnjeg TCR Evropa šampionata je novi proizvođač guma sa kojim je potpisan ugovor za TCR Evropa, TCR Istočna Evropa i TCR Španija - reč je o korejskom proizvođaču Hankook.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво