Читај ми!

Počinje najbrži cirkus na svetu, Ferstapen ubedljivo do pol pozicije

Aktuelni vikend obeležiće početak nove sezone Formule 1, a ako je suditi prema uvodnim predstavama, očekuje nas mnogo interesantnije takmičenje nego proteklih nekoliko godina. Najbrži cirkus na svetu startuje Velikom nagradom Bahreina i na čelu kolone naći će vozač Red Bula Maks Ferstapen.

Ferstapen je prvo bio najbrži na tri slobodna treninga, da bi dominantnom vožnjom i na zvaničnim kvalifikacijama došao do pol pozicije.

Holanđanin je krug na stazi odvozao u vremenu 1:28.997, ostavivši ispred sebe aktuelnog šampiona Luisa Hamiltona.

"Imali smo sjajnu nedelju testiranja. Nema garancija, ali bolid funkcioniše kako treba, uživanje je voziti ga. Vetar se menja, morali smo da se prilagodimo, ali uspeli smo. Srećan sam zbog pol pozicije. Bolid je sjajan i na kratke i na duge staze", rekao je Ferstapen.

Hamilton je za Maksom zaostao 0,388 stotinki, dok će se u drugom redu naći trećeplasirani Valteri Botas, odnosno četvrtoplasirani Šarl Lekler.

Prvih deset kompletiraju Pjer Gasli (Alfa Tauri), Danijel Rikardo (Meklaren), Lando Noris (Meklaren), Karlos Sains (Ferari), Fernando Alonso (Alpina) i Lens Strol (Aston Martin).

"Čestitam Maksu, odličan posao zasad. Dao sam svoj maksimum. Momci u fabrici uradili su izvanredan posao, blizu smo Red Bulu i mislim da je to sad uspeh", kazao je Hamilton.

Trka za Veliku nagradu Bahreina na programu je u nedelju od 17.00 po srednjoevropskom vremenu.

уторак, 16. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво