Читај ми!

Sergio Perez osvojio prvu titulu u Bahreinu

Vozač Rejsing Pointa Serhio Peres došao je do prve pobede u karijeri, pošto je trijumfovao na dramatičnoj pretposlednjoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1, Velikoj nagradi Sakira. Drugo mesto zauzeo je Esteban Okon iz Renoa koji se takođe prvi put u karijeri našao na pobedničkom postolju, a treće mesto je osvojio drugi vozač Rejsing Pointa Lens Strol.

Iako nije najbolje startovao u trci i prvi krug završio na 18 mestu, Perez je u nastavku trke uspeo da ostvari najveći uspeh u karijeri.

Meksički vozač je ujedno postao i prvi vozač iz svoje zemlje koji se,posle pauze od pola veka, popeo na prvo mesto pobedničkog postolja.

Na drugom mestu se našao Esteban Okon iz Renoa kome je to najveći uspeh do sada, a osvojio drugi vozač Rejsing Pointa Lens Strol posle sjajne borbe u finišu sa vozačem Meklarena Karlosom Sainsom juniorom. 

Peti je bio Danijel Rikardo u drugom Renou, ispred vozača Red Bula Aleksandra Ablona i Danila Kvjata u bolidu Alfa Taurija. Njih su sledili Botas i Rasel, a poslednji bod pripao je Landu Norisu u drugom Meklarenu.

Trku je obeležilo nekoliko grešaka tima Mercedesa zbog čega su njihovi vozači ispali iz konkurencije za prce pozicije a bilo je i nekoliko incidenata.

Najveći se desio u prvom krugu kada je Lekler zakačio pobednika trke Pereza.

U pokušaju da izbegne kontakt sa njima vozač Red Bula Maks Ferstapen je udario u zaštitnu ogradu. 

Ferstapen se potom parkirao pored njega i trka je bila gotova za njih dvojicu, dok je vozač Rejsing Pointa uspeo da se vrati u trku i na kraju slavi.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво