Читај ми!

Dušan Borković ušao u istoriju srpskog automobilizma

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković ušao je u istoriju srpskog automobilizma kao prvi sportista naše zemlje koji je pobedio na svim trkama u šampionatu pod okriljem Svetske automobilske federacije (FIA).

Dušan Borković je ostvario pobede na obe trke poslednjeg, četvrtog trkačkog vikenda TCR šampionata Istočne Evrope.

Borković je tako došao do maksimalnih 200 poena u šampionatu, gde je trijumfovao na svih osam trka, a pritom je imao i sve četiri pol pozicije tokom sva četiri trkačka vikenda.

Borković je i uoči trkačkog vikenda osvojio titulu šampiona Istočne Evrope, a svoju dominaciju je samo potvrdio tokom ove trke na Hungaroringu u Mađarskoj.

Nakon ubedljivog trijumfa u subotnjoj prvoj trci, Borković je i tokom osme trke sezone bio dominantan u svom "hjundaiju i30n".

Pobedio je ispred Čeha Jahima Galaša u "folksvagen golfu TCR GTI" i našeg Milovana Vesnića u Kupri.

Vesnić je u generalnom plasmanu zauzeo drugo mesto sa 84 boda, koliko je imao i trećeplasirani Galaš, ali je Vesnić imao bolji učinak u sezoni i na kraju je došao do druge pozicije na kraju sezone.

Borković je sa maksimalnih 200 bodova napravio odličnu uvertiru pred narednu sezonu u kojoj bi naš najbolji vozač mogao da se vrati u velikom stilu u Svetski automobilski šampionat.

Na Hungaroringu je i naš komentator i novinar Nemanja Matić koji priprema specijalnu emisiju sa Hungaroringa u kojoj ćete videti kako je Borković došao do istorijskog rezultata za naš sport.

Specijalnu emisiju Nemanje Matića sa Hungaroringa moći ćete da pogledate u nedelju, 1. novembra od 14.55 časova na Drugom programu RTS-a.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи