Читај ми!

Borković spreman za odbranu titule na Srbija reliju

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković braniće šampionsku titulu na ovogodišnjem, 53. Srbija Reliju koji će biti vožen od 2. do 4. oktobra u Vrnjačkoj banji. Šampion Istočne Evrope na kružim stazama Dušan Borković doneo je prošle godine titulu Srbiji na našem najznačajnijem reli takmičenju posle punih 27 godina. I to dominantno i nadmoćno. Sa istim ambicijama dočekuje i ovogodišnje takmičenje u Vrnjačkoj banji.

Dušan Borković, branilac titule na Srbija reliju, izjavio je da je spreman za odbranu titule.

"Daću sve od sebe da zajedno sa svojim suvozačem Igorom Markovićem odbranim šampionski tron. Prošle godine doneli smo Srbiji trijumf na našem najboznatijem reliju posle punih 27 godina. Ipak, ovo je sasvim drugačija disciplina u odnosu na trke na kružnim stazama. Mnogo je nepredviđenih situacija na stazi. Ako prođete prvi krug baz šljunka na stazi, već u narednom krugu može se naći šljunak, mnogo je kamenja, nepredviđenih detalja, pucanja guma. Ali nadam se da će nas poslužiti sreća i da ćemo uspeti da ostavimo dobar utisak i obradujemo naše navijače atraktivnom i dobrom vožnjom", izjavio je Borković.

Borković će i ove godine kao vozač našeg Nis petrol rejsing tima, nastupiti sa istim automobilom, a tehničku podršku će mu pružati ekipa iz Mađarske.

"Voziću opet Škodu Fabiju R5 Evo, to je odličan automobil, sjajnih performansi i izuzetno dobro pripremljen za reli trke. Podršku će mi ponovo pružati tim iz Mađarske, ali će ekipa mehaničara biti različita u odnosu na prošlu godinu. Ipak, većinu mehaničara i ljudi u timu znam i verujem da će sve funkcionisati perfektno kao i prošle godine'', dodao je aktuelni šampion Srbija relija.

Posle ubedljivo osvojene titule šampiona Istočne Evrope u turing trkama, Borković će se ponovo oprobati u sasvim drugačijoj disciplini. Dodao je i da će konkurencija na trci biti izuzetna.

"Glavni konkurenti biće mi vozači iz Bugarske i Rumunije. Posle moje dominantne pobede prošle sezone, nema sumnje da će rivali biti još motivisaniji, ali daću sve od sebe da publika bude zadovoljna, pozdravljam sve svoje navijače koji će pratiti trku i želim da im priredim spektakl na stazi koji će dugo pamtiti. Ipak, doza sreće na stazi biće veoma važna, ali bez obzira na sve, suvozač Igor Marković i ja idemo na pobedu", istakao je Dušan Borković.

Ovogodišnji Srbija reli će trajati tri dana i sadržaće ukupno 12 specijalnih ispita na terenima Vrnjačke banje i Goča.

Nakon ovog takmičenja, već 17. i 18. oktobra, Borkovića očekuje i poslednji, četvrti trkački vikend šampionata TCR Istočna Evropa na Hungaroringu.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво