Читај ми!

Džordan postaje "trkačko visočanstvo" i osniva NASCAR tim

Majkl Džordan, najbolji košarkaš svih vremena, pokrenuo je novi biznis i osnovao NASCAR tim koji će se takmičiti od 2021. godine. Džordan je, zajedno sa vozačem Denijem Hamlinom, osnovao novu ekipu, za koju je poznato da će voziti Buba Valas.

Njegovo "leteće visočanstvo" biće većinski vlasnik tima, dok će Hamlin imati manji udeo u vlasništvu.

Legendarni NBA košarkaš će tako postati prvi tamnoputi čelnik u istoriji NASCAR-a, koji će biti većinski vlasnik jednog tima, još od člana Kuće slavnih Vendela Skota tokom šesdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

"Odrastajući u Severnoj Karolini, moji roditelji bi vodili moju braću, sestre i mene na trke i ja sam fan NASCAR-a čitav svoj život. Šansa da posedujem svoj tim u saradnji sa mojim prijateljem Denijem Hamlinom, i da imamo Bubu Valasa za vozača, nešto je što me veoma uzbuđuje", napisao je "leteći Majk" u saopštenju.

"Tokom istorije, NASCAR je imao problema sa raznovrsnošću i bila je nekolicina tamnoputih vlasnika. Tajming deluje perfekta i ovaj sport napreduje i prihvata društvene promene sve više. Kao dodatak nedavnim aktivnostima i donacijama koje sam uputio za borbu protiv sistemskog rasizma, ovo vidim kao šansu da edukujem novu publiku i otvorim više mogućnosti za crnce u auto-moto sportu."

Njegov partner je ovu priliku nazvao "jedinstvenom".

"Ovo je jedinstvena prilika koja se pruža jednom u životu i verujem da je idealan izbor u ovom trenutku moje karijere", rekao je vozač koji je objavio da će na kraju sezone napustiti tim Ričard Peti Motorsports.

Vodeći ljudi ovog veoma popularnog načina trkanja u Americi bili su prezadovoljni što se njihovom timu priljučila takva veličina.

"Ponosno dočekujemo Majkla Džordana u našu NASCAR porodicu i radujemo se što će Majkl, Deni i Buba Valas da se takmiče od 2021. godine. Majkl je globalna sportska figura i proslavljeni šampion, a takmičarski karakter ga je postavio među najveće sportiste svih vremena", stoji u saopštenju NASCAR-a", piše u objavi.

"Njegovo prisustvo na vrhunskom nivou NASCAR-a dodatno će ojačati takmičenje, uzbuđenje i 'momentum' koji raste oko našeg sporta. Želimo Majklu i njegovom timu ogroman uspeh", dodaje se.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво