Borković: Povratak na stare staze sa novim optimizmom

Najbolji automobilista Srbije Dušan Borković je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a govorio o odluci da se, zbog trenutne situacije uslovljene širenjem koronavirusa, u narednoj sezoni takmiči u TCR šampionatu Istočne Evrope, o predstojećim trkama i planovima. Osvrnuo se i na neopravdano negativan odnos u delu svetske javnosti na Novaka Đokovića i naše sportiste.

Dušan Borković je posle podsećanja na proteklih par sezona i kraćeg istorijata svog učešća u nekoliko šampionata, objasnio da se za povratak u TCR šampionat Istočne Evrope odlučio zbog specifičnih uslova koje je nametnula pandemija koronavirusa.

„Zbog pandemije koronavirusa sav sport je stao, pa i mi, a moramo ipak ostati u trkačkom ritmu, pa smo zato doneli takvu odluku da se ipak vratimo takmičenjima. Uprkos nekim lošim situacijama koje su se desile prethodnih godina odlučio sam se za povratak sa reli takmičenja na kružne trke u TCR šampionatu prevashodno zbog toga što čemo i tim i ja ostati u trkačkom ritmu i nećemo putovati predaleko obzirom na to da će se većina predstojećih trka odvijati u nekom našem bližem okruženju, čime su smanjene šanse za brojne nepredviđene komplikacije koje situacija sa pandemijom može doneti.", rekao je Borković.

Prva trka je u Hrvatskoj 25. i 26. jula, ti si vozio već na toj stazi.

„Da, ja na toj stazi nisam vozio trku, ali sam imao test 2013. godine tako da davno nisam vozio na toj stazi ali verujem da ću se brzo navići. Zatim slede trke u Slovačkoj, Češkoj na stazi Brno i popularni Hungaro ring. Voze se po dve trke i naravno želja mi je da osvojim šampionsku titulu. Daću sve od sebe, ali neće biti jednostavno jer je tu mnogo brzih vozača."

Zna li se ko će ti sve biti rivali na stazi?

„Pa, biće ih dosta, a spisak još nije kompletan, jer do trka ima par nedelja. Svakako daću sve od sebe da budem što konkurentniji."

Posle ranijih trka u nekoliko navrata u medijima su posebno isticali incidente u kojima si učestvovao. A posebno je sada uočljiv neopravdano negativan odnos u delu svetske javnosti na naše sportiste i posebno na Novaka Đokovića.    

„Novak je moj prijatelj i o njemu mogu da kažem samo sve najbolje. Šta može čovek da kaže o čoveku koji je toliko toga dobrog uradio za svoji zemlju i sve nas."

Kako se nositi sa nepravdom?

„Ma, na kraju se navikneš... Ja mislim da smo se mi svi navikli na takav negativan odnos. On posebno jer ima veliki pritisak. A kod nas na trkama znam da kad god dođe do nekog guranja, nepoštovanja pravila na stazi i slično, ja ću biti taj koji će biti kažnjen. Zato sam i hteo da prećem na reli trke, jer one jesu opasnije ali imate manje kontakata sa suparnicima."

U nastavku razgovora najbolji automobilista Srbije Dušan Borković je istakao da se na stazu vraća sa novim timom Hjundaija i objasnio zašto mu ta promena odgovara. Posebno se osvrnuo na to da je organizacija trka jako velika i u datim okolnostima veoma komplikovana, ali se očekuje da neće biri odlaganja niti otkazivanja trka bez obzira na predstojeću epidemiološku situaciju, a svi učesnici će se pridržavati propisanih pravila ponašanja.
Dušan Borković je govorio i o humanitarnoj akcije pomoći penzionerima koju je pokrenuo u Pančevu i reakcijama svojih sugrađana i izrazio zadovočstvo zbog velikog odziva volontera koji su se uključili u akciju.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво