Alonso se vraća u Formulu 1

Dvostruki svetski šampion Fernando Alonso vraća se sledeće sezone u Formulu 1! Čelnici najbržeg cirkusa na svetu potvrdili su povratak Španca koji će voziti za Reno.

Španac se vratiće se nakon dvogodišnje pauze iz Formule 1, u kojoj je titulu osvajao 2005. i 2006. godine.

On je tokom svoje karijere u dva navrata vozio za francuski tim, a takođe je branio boje Minardija, Meklarena i Ferarija.

U F1, Alonso je na 314 trka ostvario 32 pobede, a još 65 puta se našao na pobedničkom postolju. Ukupno 22 puta se našao na pol poziciji, a osvojio je 1.899 bodova.

Tokom pauze vozio je u Svetskom šampionatu izdržljivosti, u kojem je sa Tojotom bio najbolji, a zajedno sa Sebastijanom Buemijem i Kazukijem Nakađimom trijumfovao je dva puta na 24 časa Le Mana u prethodne dve godine, prvi put dok je paralelno vozio u Formuli 1.

Do kraja sezone učestvovaće na legendarnoj trci Indijanapolis 500 u avgustu sa Meklarenom. Alonso će na toj trci pokušati da postane tek drugi vozač koji će trijumfovati na tri najveće trke u auto-moto sportu, među koje još spadaju i Velika nagrada Monaka i 24 časa Le Mana. Jedini vozač kojem je to pošlo za rukom je legendarni Britanac Grejem Hil.