Berni Eklston : Hamilton je prva klasa, veći od F1

Nekadašnji prvi čovek Formule 1 Berni Eklston istakao da je uticaj Luisa Hamiltona u automoto sportu neverovatno veliki a uspesi na stazi su samo neki od razloga zbog kojih ga njegov sunarodnik posebno izdvaja.

Berni Eklston je posebno istakao Luisa Hamiltona, šestostrukog šampiona F1, kao ličnost koja je izuzetno uticala na razvoj i popularizaciju ovog sporta.

"On je veći nego F1. Drugačiji je, prva klasa! Nema ništa loše u tome da imate svoju modnu liniju ili repere kao prijatelje. Mislim da mu niko nije dao knjigu sa uputstvima. On je u poziciji u kojoj može neke ljude i da 'probudi' i drago mi je da to radi", izjavio je Eklston za "AutoCar".

Luisu Hamiltono nedostaje samo jedna titula da dostigne legendarnog Mihaela Šumahera na prvom mestu liste rekordera. Fampionske trofeje podizao je 2008, 2014, 2015, a potom tri puta u nizu od 2017. do 2019. godine.

Berni Eklston je zbog pandemije koronavirusa na svojoj farmi nedaleko od Sao Paula u Brazilu, a početkom aprila svet je obišla vest da će u 90. godini postati otac sa svojom trećom suprugom.