Hungaroring bez publike, vraća se NASKAR

Trka Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske, koja se vozi na stazi Hungaroring, moći će da se vozi, ali bez prisustva publike, saopštili su organizatori. Još jedna vest za ljubitelje auto-moto sporta uskoro se nastavlja takmičenje američkog NASKAR-a.

Organizatori Formule 1 žele da ovogodišnja sezona počne 5. jula trkom za Veliku nagradu Austrije, druga bi bila VN Velike Britanije na stazi u Silverstonu. F1 još nije objavila novi kalendar, još se čekaju potvrde koje će trke biti održane.

Trka na Hungaroringu u sada već starom kalendaru imala je 2. avgusta. Međutim, Mađarska je zabraniča održavanje svih događaja sa preko 500 učesnika do 15. avgusta, tako da će ova trka morati da se održi bez prisustva gledalaca.

Ljubitelji brzene, naročito oni u SAD, konačno će moći da uživaju u trkama, naravno ispred televitora. Nastavlja se takmičenje NASKAR-a. Sledi paklenih deset dana - od 17 do 27. jula biće odvoženo sedam trka. Prve tri trke, od 17. do 20. jula, biće održane na stazi u Darlingtonu u Južnoj Karolini, dok će preostale četiri, od 24. do 27. jula, biti vožene u Šarlotu u Severnoj Karolini.

Sve ove trke biće božene bez prisustva gledalaca na tribinama.

Ekipe će morati da se pridržavaju strogih zaštitnih mera. Uz stazu će moći da se nalaze samo licencirani članovi timova, koji će imati obavezu da nose maske. U garažama timova svi će morati da održavaju socijalnu distancu. Svaki tim može da broji maksimalno 16 članova, uključujući i vozače. Svima će se nasumično i povremeno meriti temperatura tela, a pri pojavi simptoma infekcije lice će biti udaljeno, što uključuje i vozače.

Takođe, u Darlingtonu, na prve tri trke, neće biti kvalifikacija niti zvaničnih treninga, dok se organizatori trka u Šarlotu pokušati da održe kvalifikacije.

Objavom revidiranog kaledara NASKAR se pridružio UFC-u, koji je prvi na američkom tlu objavio program povratka takmičenja. Prvo UFC takmičenje u slobodnoj borbi planirano je za 9. maj.

NASKAR je sezonu prekinuo 16. marta, posle samo četiri održane trke od planiranih 36, koliko ih je u kalendaru.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво