Borković napustio TCR Evropa: Ne mogu da trpim nepravdu

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković odlučio je da napusti TCR Evropa šampionat nezadovoljan statusom u ovom takmičenju i štetnim odlukama po njegov tim, a koje su kulminirale na poslednjoj trci u Austriji.

Borković je, kako ističe, ovu odluku doneo i pre trke u Austriji, gde je u samom finišu na nesportski način izbačen od strane Francuza Nelsona Pansijatisija kada se nalazio na četvrtoj poziciji i bio nadomak novih, veoma važnih bodova.

"Nadao sam se da su problemi bili privremeni i da ne postoji loša namera prema meni i mom timu. Ali, kako je vreme prolazilo shvatio sam da se ništa ne poboljšava i da iz vikenda u vikend dolazi do incidenata iz kojih, po pravilu, izlazim oštećen, bez kaznenih mera po vozače koji su bili inicijatori takvih situacija. Takav odnos me je frustrirao do mere da više nisam mogao da izdržim, a da ne porazgovaram o tome sa vozačem koji je ničim izazvan napravio problem na stazi u Austriji. Došlo je do manje rasprave oko njegovog vozila, što je promoteru šampionata prijavio Ivan Miler, vlasnik tima čiji me je vozač izbacio i neko ko je željan da mi vidi leđa", izjavio je Borković.

Kako je naveo, to je dovelo do toga da mu je TCR Evropa potom uveo zabranu takmičenja.

"Svestan sam bio da će moj gest izazvati neku vrstu kazne, ali i kaznu za vozača koji me je u poslednjim sekundama trke izbacio. Taj vozač nije dobio kaznu, ali ja jesam. Ne mogu više da trpim ovakvu nepravdu i odluke koje uništavaju ne samo moje ambicije, već i planove celog tima ljudi iz moje ekipe koji vredno rade na tome da ostvarimo rezultate vredne pažnje. Nekada, nažalost, nije dovoljno kada dajete sve od sebe, jer sumnjam da možda postoje interesi koji prevazilaze fer-plej", istakao je Borković, koji trenutno ima mogućnost izbora nekoliko opcija za nastavak karijere u drugim šampionatima i uskoro će o tome da obavesti javnost.

broj komentara 4 pošalji komentar
(utorak, 16. jul 2019, 22:29) - BOGI [neregistrovani]

ISPRAVNA ODLUKA

Samo majstore trebao si da sačekaš sledeću trku i da lansiraš u bankinu nekoga ko ti ne misli dobro pa tek onda da se povučeš.

(utorak, 16. jul 2019, 20:27) - anonymous [neregistrovani]

Na zapadu ništa novo

Dušane, nisi trebao napuštati takmičenje, mi Srbi smo navikli na nepravdu i ona nam se često dešava u skoro svim sportskim takmičenjima a to je uglavnom zbog toga što su organizatori tih svetskih takmičenja nekako uvek oni koji nas ne gotive. Glavu gore Dušane i gledaj što pre da se vratiš na stazu jer ako odustaneš onda će uvek samo "oni" pobeđivati.
ps
Ne može nam niko ništa
jači smo od sudbine,
mogu samo da nas mrze
oni što nas ne vole ;)

(utorak, 16. jul 2019, 19:25) - anonymous [neregistrovani]

Nepravda

Gledao sam trku, ovo nije licilo na slucajnost. Podrska Borkovicu! Sta god da odlucis uz tebe smo.

(utorak, 16. jul 2019, 18:43) - Vlajko [neregistrovani]

Tako je

To je put i Srbije prema EU koja nas hrabri a istovremeno sapliće na svakom koraku i navija za naše protivnike. Ne mora trka da se vozi po svaku cenu niti da se bezuslovno i bez konkretnog dobitka ide u EU pod uslovima koji se menjaju svakih par godina a nama su vezali ruke dok ostali mogu da nam rade šta hoće.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">