Hamilton: Bilo je čudnih situacija sa Rozbergom

Trostruki svetski šampion Formule 1, vozač Mercedesa Luis Hamilton, rekao je da je tokom ove sezone bilo "neprijatnih" i "pomalo čudnih" situacija sa klupskim kolegom Nikom Rozbergom.

Hamilton je ove sezone pobedio u deset trka, uključujući i poslednje četiri, ali je titulu osvojio Rozberg sa pet bodova prednosti. Nemački vozač je posle toga završio karijeru.

Hamilton i Rozberg su se sudarili na trkama u Španiji i Austriji, dok je u poslednjoj trci u Abu Dabiju Britanac odbio naređenje iz boksa da ubrza, pošto je usporio kako bi pružio priliku ostalim vozačima da obiđu Rozberga.

Hamilton je imao probleme sa motorom u Kini, Rusiji i Maleziji.

"Bilo je pomalo čudnih situacija. Bilo je neprijatnih scenarija, ali to je trebalo da očekujem. To dolazi sa poslom kada se duže vreme borite u vrhu. Za ekipu je nezgodno kada se njeni vozači bore za šampionsku titulu. Ali ono što te ne ubije ojača te, pa kroz takva iskustva mnogo naučiš o sebi i drugima", rekao je Hamilton, preneo je Autosport.

Uprkos tome što nije osvojio četvrtu šampionsku titulu, Hamilton je rekao da je mnogo naučio i da je ostao pozitivan.

"Ove godine sam imao više pobeda i pol-pozicija, što je sjajno. Sazreo sam kao vozač, a zadovoljan sam odnosom koji sam izgradio sa saradnicima i to je nešto što će me činiti jačim za narednu godinu. Ove godine sam mnogo naučio o sebi. Shvatam svoje slabosti i mogu da ih popravim, iako sam deo toga već uradio tokom ove sezone", naveo je Hamilton.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 23. dec 2016, 13:22) - anonymous [neregistrovani]

da, da ...

Reče čovek koji je prvu svoju titulu osvojio na izuzetno čudan način.