Читај ми!

Niko nikad kao Danska, treća uzastopna titula prvaka sveta u rukometu

Rukometaši reprezentacije Danske postali su šampioni sveta treći put zaredom, što niko pre njih nije učinio. U finalu ovogodišnjeg Svetskog prvenstva održanog u Poljskoj i Švedskoj, selekcija Danske je u finalu savladala tim Francuske 34:29.

Danska je šampion sveta u rukometu, ništa se ne menja unazad već šest godina. Treći put zaredom selekcija Danske je demonstrirala rukometnu silu ostatku sveta i pokazala da je nenadmašna na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu.

Reprezentacija Danske silovito je započela finalnu utakmicu. Zahvaljujući odbranama golmana Niklasa Landina osokoljeni Danci su jurišali ka golu protivnika i napravili seriju od tri pogotka čime su obezbedili rasterećeniju igru u nastavku.

Selektor Francuske je reagovao u sedmom minutu tajm-autom, ali se rukometaši Danske nakon pauze nisu zaustavljali, održavali su prednost stečenu u ranoj fazi meča. 

Od ukupno devet golova u prvih deset minuta, Gidsel i Pitlik za Dansku su su postigla po tri.

Uz manje oscilacije Francuska je zapretila oko dvadesetog minuta igre i već u 24. minutu prišla na dva gola zaostatka, ponajviše zahvaljujući dekoncentrisanoj odbrani protivnika, 14:12.

Na tri minuta do kraja prvog poluvremena Francuska je stigla i na gol zaostatka 15:14.

Na kraju prvog dela utakmice rezultat je bio 16:15 u korist Danske.

Nedim Remili je postigao pet golova i praktično održavao Francusku u igri.

Dok su u protivničkom taboru Gidsel i Pitlik ukupno postigli 10 golova na poluvremenu.

Prvo izjednačenje na utakmici dogodilo se na samom početku drugog poluvremena, nakon gola Dike Mema za rezultat 16:16.

Međutim, Danska je uzvratila brzim napadom i opet došla do minimalne prednosti koju je do kraja meča povećavala uz povremene oscilacije u igri.

Ono što je Francusku koštalo trijumfa je sporija igra u napadu, ali i loša organizacija u defanzivi. Nemoćni su bili igrači "trikolora" prilikom napada danskih bekova, a uz to Hansen nije pružio tempo igre na koju je navikao navijače svoje reprezentacije i ljubitelje rukometa uopšte.

Silovitim solo prodorima, kada drugačije nisu mogli, igrači Danske su probijali defanzivne bekove i pravili razliku u igri.  

Nikola Karabatić iz Francuske nije igrao tokom većeg dela meča, a zaustavljen je i najbolji igrač "trikolora" Dika Mem.

Danska je čuvala, a neretko i povećavala prednost i na kraju zasluženo trijumfovala nad Francuskom u finalu šampionata sveta.

Treća titula svetskog prvaka uzastopno nikome pre Danske nije pošla za rukom.

Do istorijske treće zlatne medalje Dansku je u finalu predvodio golman Niklas Landin, sjajnim odrbanama, a ponajviše zahvaljujući onoj u 58. minutu, pri rezultatu 32:29, kada je odbranio sedmrac Melvinu Ričardsonu, nakon čega je bilo jasno da će skandinavski tim trijumfovati.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво