Читај ми!

Španija preokretom do bronze na Svetskom prvenstvu u rukometu

Rukometaši Španije savladali su nakon preokreta zemlju domaćina ovogodišnjeg Svetskog prvenstva, Švedsku, rezultatom 39:36 u utakmici za treće mesto.

Pre punom arenom u Stokholmu rukometaši Španije napravili su veliki podvig, savladavši aktuelnog prvaka Evrope reprezentaciju Švedske u meču za treće mesto, 39:36 (18:22). 

Na kraju prvog poluvremena delovalo je da će domaćin Svetskog prvensva, selekcija Švedske osvojiti bronzanu medalju, budući da je imala odličnu igru, ali i rezultatsku prednost od četiri gola razlike. 

U nastavku, uporni Španci zaigrali su mnogo bolje u odnosu na protivnika, ali i na prvi deo utakmice.

Tokom prvih 10 minuta drugog poluvremena rukometaši Španije su stigli, a kasnije i prestigli prednost Švedske iz prvog poluvremena.

Razigrane bekove, u prvom redu Žoan Kaneljas i Aleks Dujšebajev su vodili ekipu ka trijumfu. 

Kansije su igrači Švedske pružili otpor u odbrani, a u ofanzivi su pokušali preko Lagergena i Vanea da uvedu meč u neizvesnu završnicu, međutim Španci su igrali izvrsno u napadu. 

Na kraju Španija nije dozvolila Švedskoj da joj se približi rezultatski ili uzdrma igrački, te je "crvena furija" osvojila bronzanu medalju na šampionatu sveta u rukometu. 

Adrija Figeras je bio najbolji strelac sa devet pogodaka, dok je u timu domaćina turnira Niklas Ekberg dao sedam golova.

Nemačka je osvojila peto mesto posle pobede nad Norveškom sa 28:24.

Po šet golova su postigli Kaj Hefner, Johanes Gola i Luka Vicke, dok je u timu Norveške Magnus Gulerud bio najbolji strelac sa šest pogodaka.

Na sedmoj poziciji završio je Egipat, nakon pobede u produžecima nad Mađarskom sa 36:35.

Ali Zejn bio je najbolji strelac utakmice sa 12 pogodaka, dok su u selekciji Mađarske najbolji bili Rikard Bodo i Mate Lekaji sa po sedam golova.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво