Читај ми!

Hrvatska bolja od Belgije, Norvežani zabeležili najubedljiviju pobedu na Svetskom prvenstvu

Rukometna reprehentacija Hrvatske pobedila je Belgiju 34:26 u pretposljednjem kolu druge faze Svetskog prvenstva u Poljskoj i Švedskoj. Norvežani su veoma ubedljivo savladali Katar rezultatom 30:17, dok je Egipat nadigrao Bahrein 26:22.

Hrvatska je pitanje pobednika u duelu sa Belgijom rešila već u prvom poluvremenu, pošto je odličnom igrom stekla osam golova prednosti  21:13.

Hrvati su tako zadržali teoretske šanse u borbi za četvrtfinale, ali i popravili izglede za osvajanje devetog mesta koje bi moglo da vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre. 

U hrvatskoj reprezentaciji istakli su se Marin Jelinić sa šest, kao i Ivan Martinović i Filip Glavaš sa po pet postignutih golova, dok je briljirao i golman Mate Šunjić sa 20 odbrana.

Kod Belgijanaca su Ćerimi, Robins i Koters postigli po četiri gola.

Prethodno je u Grupi 4 Egipat savldao Bahrein sa 26:22 i zadržao mesto koje vodi u četvrrfinale Svetskog prvenstva.

Norvežani ubedljivi protiv Katara 

U Grupi 3, u kojoj se nalazi i reprezentacija Srbije, Norvežani su upisali ubedljivu pobedu nad Katarom rezultatom 30:17.

Furiozno su startovali Norvežani, poveli sa 5:0 i stečenu prednost čuvali do kraja poluvremena, a u nastavku su potpuno nadigrali ekipu Katara i zabeležili najubedljiviju pobedu na turniru.

Najefiaksniji među Norvežanima bili su Kristijan Bjornsen i Goran Johanesen sa po šest golova. Odličan je bio i golman Torbjorn Bergerud koji je imao 15 odbrana.

Ranije danas, takođe u okviru Grupe 3, rukometaši Srbije savladali su Argentinu sa 28:22 i zadržali teoretske šanse za plasman u četvrtfinale.

Svetsko prvenstvo, 2. kolo:

Grupa 3:

Srbija - Argentina 28:22
Katar - Norveška 17:30
20.30 Holandija - Nemačka

Grupa 4:

Bahrein - Egipat 22:26
Hrvatska - Belgija 34:26
20.30 SAD - Danska

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије