Читај ми!

Norveška prvi rival Srbiji u grupnoj fazi Svetskog rukometnog prvenstva

Rukometaši Srbije prvi meč u okviru Grupe 3 na Svetskom prvenstvu odigraće protiv selekcije Norveške u četvrtak od 20.30. Skandinavska reprezentacija predvođena je jednim od najboljih rukometaša sveta Sanderom Sagosenom.

Na početku druge faze Svetskog rukometnog prvenstva Srbija će za protivnika imati najtežeg rivala, barem prema bodovima koje Norveška prenosi iz Grupe F u Grupu 3. Meč je na programu u četvrtak, 19. januara od 20.30.

Reprezentacija Norveške je u okviru Grupe F savladala sve protivnike, prvo je bila bolja od Severne Makedonije rezultatom 39:27, zatim je trijumfovala nad Argentinom 32:21 i u poslednjem kolu nakon preokreta pobedila je tim Holandije 27:26 u direktnoj borbi za bolji bodovni status. 

Norveška nije selekcija koja važi za favorita na takmičenju, jer od srebra osvojenog na Svetskom prvenstvu 2019. i bronze 2020. godine na kontinentalnom takmičenju nema odličja na velikim turnirima. 

Tim Norvežana predvodi od skora oporavljeni Sander Sagosen, jedan od najboljih rukometaša sveta.

Sagosen je doživeo povredu skočnog zgloba u junu prethodne godine, igrajući za Kil, ali je uspeo uz pomoć lekara da se oporavi i da bude deo Norveške na Svetskom rukometnom prvenstvu. 

Srbija će protiv Argentine odigrati drugi meč, u subotu 21. janura.

Argentina je zahvaljujući trijumfu u poslednjem kolu Grupe F nad timom Severne Makedonije, 35:26 izborila treće mesto i plasman u narednu rundu turnira, ali bez bodova.

Poslednju utakmicu u grupnoj fazi "orlovi" će igrati protiv Holandije, 23. januara. 

Holandija važi za izuzetno neugodnog protivnika, budući da je u jakoj konkurenciji kao i Srbija ostvarila dva trijumfa.

Prema rečima rukometaša, ali i selektora Tonija Đirone glavni cilj na ovom šampionatu sveta "orlovima" je plasman u četvrtfinale, što donosi i kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Srbija nije daleko od cilja, ali su joj potrebne tri pobede kako bi ostvarila željenu ambiciju.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво