Читај ми!

Mladi rukometaši bez finala Evropskog prvenstva, u nedelju meč za bronzu

Juniorska rukometna reprezentacija Srbije poražena je u polufinalu Evropskog prvenstva u Portugaliji, Španija je bila bolja 32:29. Izabranici Đorđa Teodorovića u nedelju će se boriti za bronzanu odličje, a protivnik će biti poraženi iz duela između Švedske i domaćina Portugalije.

Mlada trukometna selecija Srbije, igrači do 20 godina starosti, nije uspela da se plasira u finale kontinentalnog šampionata, pošto je u portugalskom Matosinjosu izgubila od Španije 32:29.

Ekipa selektora Đorđa Teodorovića meč je izgubila u prvom poluvremenu, naročito usled lošeg starta, dok je u većem delu susreta bila ravnopravan, ako ne i bolji rival od favorizovane Španije.

Srbija je zbunjeno ušla u meč, pa je Španija vrlo brzo stekla vođstvo od 5:1, nešto kasnije i osam golova prednosti, da bi na poluvremenu "orlovi" imali pet golova zaostatka - 15:10.

U nastavku je viđena potpuno drugačija slika na terenu. Mladi srpski rukometaši su se oslobodili, postigli čak 19 pogodaka, ali nisu mogli da sustignu prednost rivala, koja je i u drugom poluvremenu u jednom trenutku iznosila osam golova.

Ipak, srpski rukometaši su se borili do poslednjih pet minuta, kada je makedonski sudijski par doneo nekoliko sumnjivih odluka na našu štetu.

Na kraju je Španija zasluženo slavila, ali srpski rukometaši mogu samo da žale što nisu bili koncentrisani svih 60 minuta.

Miloš Kos je bio najefikasniji na meču sa devet pogodaka i jedini raspoloženi igrač u srpskom timu u prvom delu utakmice, dok su mu se u drugom poluvremenu pridružili Dodić i Rogan.

Srbija je već napravila najveći uspeh od kada se takmiči pod ovim imenom, ali turnir još nije gotov pošto je u nedelju očekuje duel za treće mesto, a protivnik će biti poražena ekipa iz drugog polufinala Portugalija - Švedska.

Meč za bronzanu medalju na programu je od 15.30 uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара