Читај ми!

Đerona saopštio spisak za mečeve baraža protiv Slovenije

Selektor rukometaša Srbije Toni Đerona saopštio je širi spisak kandidata za sastav seniorske reprezentacije u EHF nedelji nacionalnih timova i kvalifikacione utakmice sa Slovenijom za plasman na Svetsko prvenstvo 2023. godine.

"Orlovi" će prvi meč baraža za Svetsko prvenstvo protiv Slovenije igrati 13. aprila u Celju od 20 časova, dok je revanš na programu 16. aprila od 18 časova u Kragujevcu.

Na spisku selektora Đerone se nalaze golmani Dejan Milosavljev, Vladimir Cupara, Milan Bomaštar, Todor Jandrić, Mihailo Radovanović.

Leva krila su Nemanja Ilić, Vanja Ilić, Miloš Grozdanić i Mladen Šotić.

Kružni napadači su Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Nemanja Ratković, Živan Pešić, Ivan Popović, Uroš Avramović i Davor Basarić.

Desna krila su Bogdan Radivojević, Darko Đukić, Vukašin Vorkapić, Mateja Dodić i bekovi Petar Đorđić, Ilija Abutović, Uroš Borzaš, Stevan Sretenović, Danilo Radović, Lazar Kukić, Đorđe Đekić, Marko Milosavljević, Stefan Vujić, Stefan Dodić, Miloš Orbović, Jovica Nikolić, Nemanja Zelenović, Mihajlo Radojković, Milan Milić.

Svetsko prvenstvo za rukometaše se održava od 11. do 29. januara 2023. godine u Poljskoj i Švedskoj. Pored domaćina, Poljske i Švedske i aktuelnog svetskog prvaka Danske, zahvaljujući plasmanu na EHF EURO 2022. učešće su obezbedile selekcije Španije, Francuske i Norveške.

Belgija je nakon trijumfa nad Slovačkom u prvom krugu baraža ostvarila direktan plasman na Svetsko prvenstvo usled diskvalifikacije selekcije Rusije iz svih takmičenja.

Učešće na Svetskom šampionatu obezbedile su i reprezentacije Bahreina, Irana, Katara, Saudijske Arabije, Argentine, Urugvaja, Brazila, Čilea i Južne Koreje.

Nakon aprilskog baraža biće poznato kojih će se još osam evropskih selekcija naći na Svetskom prvenstvu 2023. godine.  

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи