Čitaj mi!

Bregar: Nismo se držali dobitnog sistema

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar izjavio je da se u porazu od Islanda u kvalifikacijama za EP, njegove izabranice nisu držale sistema koji im je ranije donosio uspeha.

Rukometašice Srbije poražene su od selekcije Islanda u okviru drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022 rezultatom 23:21 (10:8).

Srbija nije uspela do kraja da odgovori nametnutoj agresivnoj i čvrstoj igri Islanda, iako se sredinom drugog poluvremena činilo da su naše devojke nadomak preokreta.

"Imali smo velike greške i probleme u napadu. U prvom poluvremenu nismo bili na nivou i zaostajali smo za Islandom. U drugom delu utakmice imali smo dobar period, od 10:8 došli smo na 14:14. Nismo se držali sistema koji nam je do sad donosio rezultat i izgubili smo od Islanda", rekao je Bregar.

"Sada nas čeka Svetsko prvenstvo, a u martu i u maju zatim slede veoma bitne utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Turske i Islanda i moramo da tu tražimo šansu da ostvarimo dobar rezultat i da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo", zaključio je Bregar.