Srbija i Island odigrali nerešeno

Rukometne reprezentacija Srbije i Islanda igrale su u Lincu nerešeno 29:29 (11:15), u utakmici prvog kola B grupe prvenstva Evrope, koje se od 19. do 31. januara održava u Austriji.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Momir Ilić sa sedam golova, dok je Marko Stanković postigao šest. Odličnu partiju pružio je i golman Darko Stanić, koji je imao mnogo odbrana, uključujući i sedmerac koji je izveden na kraju utakmice, kada je već isteklo vreme.

Islanđani su igrali mnogo brže i sigurnije u prvom poluvremenu i brzo su došli do tri gola prednosti, 3:0.  Srbija je imala problema u odbrani i nije sprečavala kontranapade Islanda. "Orlove" je u igri održao Stanić, koji je branio i zicere i sedmerce i sprečio je da se razlika poveća na više od četiri gola, koliko je bilo na poluvremenu.

U drugom delu u igru je ušao Ivan Stanković, novajlija u reprezentaciji, i brzo pokazao zašto je pozvan. Postigao je šest golova iz šest pokušaja i uz standardno dobrog Ilića održavaoSrbiju na tri do četiri gola zaostatka.

Island je sigurno održavao prednost, a najefikasniji bio je Arnor Atlanson, koji je kosristio "rupe" u odbrani Srbije, koje su nastajale kada su ga rivali ostavljali samog jer su branili Valura Guđona Sigurdsona i Olafura Stefansona.

Finiš meča doneo je pravu dramu. Island je minut i po pre kraja vodio sa 29:26, ali tada kao da je stao. Prvo je Žarko Šešum približio Srbiju na dva gola zaostatka, a onda je minut pre kraja Alem Toskić smanjio razliku na samo jedan gol.

Stanić je imao još jednu odbranu u tom periodu, ali su i igrači Islanda promašivali gol. Nekih 30 sekundi pre kraja utakmice Nenad Vučković je doneo Srbiji izjednačenje, prvo na utakmici.

Srbija se grčevito branila u poslednjih 10 sekundi, ali je napravila prekršaj bukvalno na isteku vremena. Utakmica je bila završena, ali je dosuđen sedmerac za Island.

Njega je izveo Snori Stajn Guđonson, koji je u prvom poluvremenu promašio najstrožu kaznu. Stanić je odbranio njegov prvi šut, ali je igrač dohvatio odbijenu loptu i šutirao još jednom, a golman Srbije je nogom odbranio i taj pokušaj i poslao loptu van terena.

Osvojen bod izazvao je veliko slavlje srpske reprezentacije, iako je meč odigrala ispod očekivanja i najava.

Srbija je imala podršku sa tribina grupe navijača, među kojima se nalazila i ministarka sporta Snežana Samardžić Marković. Ona je meč gledala u društvu sina, obučena u trenerku i dres reprezentacije.

Naši rukometaši narednu utakmicu igraju 21. januara protiv zvaničnog prvaka Evrope, selekcije Danske, koja je u prvom meču savladala Austriju sa 33:29.

Број коментара 94

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се