Читај ми!

Uspešno realizovan kamp Andree Lekić

Pethodne sedmice u Rumi je više nego uspešno organizovana rukometna akademija Andrea Lekić.

Naša najbolja rukometašica i jedna od najboljih igračica sveta Andrea Lekić organizovala je osmu godinu za redom rukometnu akademiju koja je okupila više od 60 devojčica i dečaka.

"Svake godine taj broj je oko 100, međutim zbog korone, dečica iz inostranstva nisu mogla da dođu. Kamp je protekao fenomenalno. Kao i svake godine koncept akademije je isti, da dečicu uputimo u profesionalni život sportiste i da ih naučimo rukometnim elementima, da kada se vrate u svoje klubove zapamte bar mali deo onoga što smo ovde radili.", rekla je Andrea Lekić, rukometašica Srbije

Ove godine, Andrea Lekić je najmlađim rukometašima i rukometašicama omogućila da uz pomoć eminentih stručnjaka steknu nova znanja i veštine ne samo u pogledu rukometnih treninga i kondicione pripreme.

Organizovani su posebni trenizi za golmane, radilo se na programima pravilne ishrane sportista, a održane su i brojne edukativne radionice i predavanja.

"Ja mislim da je ovo prava animacija za opstanak i razvoj ženskog rukometa. Znamo da nismo na položaju, a moramo raditi na tom polju, a sigurna sam da je ova akademija pravi smer za napredak i razvoj samog sporta. Mi sportisti imamo tu vrstu odgovornosti da to naše znanje prenesemo na neke mlađe generacije.", istakla jeAndrea.

Ovakve akcije su veliki zalog za budućnost i vraćaju nadu da se naša ženska rukometna reprezentacija u budućnosti ponovo može naći na Olimpijskim igrama.

"Ja ne prestajem da gubim veru , verovatno je to ono što me održava i motiviše da se bavim ovom akademijom, da će srpski rukomet u narednim godinama dobiti to neko zavidno mesto na tom rukometnom nebu.", zaključila je Lekićeva.

Pored Andree Lekić, mladi sportisti imali su priliku da uče i od naših dugogodišnjih reprezentativki Marije Čolić i Dragane Cvijić.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво