Читај ми!

Rukometaši Srbije u grupi s Hrvatskom, Francuskom i Ukrajinom

Rukometna reprezentacija Srbije igraće u Grupi C na narednom Evropskom prvenstvu protiv selekcija Hrvatske, Francuske i Ukrajine.

Kako je odlučeno žrebom, Srbija će igrati u Grupi C, a mečevi te grupe će se igrati u Segedinu.

"Grupa je teška, svako svakoga može da pobedi, a mi smo pokazali da možemo da se nosimo sa Francuzima i Hrvatima. Ostaje nam samo da se još bolje uigramo i spremimo do januara. Igramo u Segedinu što je blizu Srbije i nadam se da ćemo imati podršku naše publike, naravno ako se popravi situacija sa koronom i dozvoli da se konačno vratimo pravim utakmicama pred navijačima", rekao je kapiten Srbije Nemanja Ilić. 

Aktuelni svetski šampioni Slovenija igraće u Grupi A protiv Danske, Severne Makedonije i Crne Gore, dok su u Grupi B Portugal, Mađarska, Island i Holandija.

U Grupi D su Nemačka, Austrija, Belorusija i Poljska, u Grupi E Španija, Švedska, Češka i Bosna i Hercegovina, a u Grupi F Norveška, Rusija, Slovačka i Litvanija.

Evropsko prvenstvo igraće se od 13. do 30. januara naredne godine u Mađarskoj i Slovačkoj.

Na Evropskom prvenstvu učestvovaće 24 reprezentacije podeljene u šest grupa. Po dve najbolje iz svake grupe izboriće plasman u glavnu fazu takmičenja (dve grupe po šest selekcija). 

Grupa A: (Debrecin): Slovenija, Danska, Severna Makedonija i Crna Gora

Grupa B (Budimpešta): Portugal, Mađarska, Island i Holandija

Grupa C (Segedin): Hrvatska, Srbija, Francuska i Ukrajina

Grupa D (Bratislava): Nemačka, Austrija, Belorusija i Poljska

Grupa E (Bratislava): Španija, Švedska, Češka i Bosna i Hercegovina

Grupa F (Košice): Norveška, Rusija, Slovačka i Litvanija

Đerona: Želimo plasman u glavnu fazu, sve je u našim rukama

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona rekao je da se ambicije njegove ekipe ne menjaju bez obzira na sastav grupe na Evropskom prvenstvu.

"Jasno je da imamo jako tešku i jaku grupu. Čekaju nas tri jaka meča sa Ukrajinom, Hrvatskom i Francuskom. Ništa se ne menja što se tiče naših ambicija. Želimo plasman u glavnu fazu, to je naš cilj. Sve je u našim rukama. Za to je potrebno pobediti u dve utakmice. Uradićemo sve da se što bolje spremimo, imamo dovoljno vremena, sedam meseci je ispred nas. Ubeđen sam da ćemo biti spremni za prvu utakmicu sa Ukrajinom 13. januara i kasnije sa Hrvatskom i Francuskom", rekao je Đerona.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво