Читај ми!

Još jedna srpska rukometašica pozitivna na koronu, ceo tim u izolaciji

Srpske rukometašice Kristina Graovac i Marija Agbaba bile su pozitivne na testiranju na koronavirus, a do novog testiranja u subotu ujutru kompletan tim biće u izolaciji, u svojim sobama, saopštio je Rukometni savez Srbije.

Veliki problemi za srpsku rukometnu reprezentaciju na početku Evropskog prvenstva u Danskoj. Dve rukometašice pozitivne su na testu na koronavirus, pa je utakmica sa Holandijom, koja je trebalo da se igra u petak uveče, pomerena za 24 sata.

"Po dolasku na aerodrom u Bilund izvršeno je PCR testiranje i sve igračice i članovi stručnog štaba bili su negativni, osim Kristine Graovac. Shodno propisima higijenskog koncepta EHF tokom Evropskog prvenstva u Danskoj, inficirana igračica je zajedno sa najbližim kontaktom (Jovana Milojević) stavljena u izolaciju u večernjim časovima u drugi hotel predviđen od strane organizatora za tu svrhu", navode iz RSS.

Kako se ističe, kompletan tim produžio je karantinski boravak u svojim sobama do narednog testiranja u petak u osam časova, dok su igračice u izolaciji Graovac i Milojević, takođe testirane oko podneva.

"Rezultati drugog testiranja reprezentacije su pokazali da je Marija Agbaba pozitivna, što konsekventno povlači upućivanje u izolaciju zajedno sa najbližim kontaktom (cimerkom) Jelenom Agbabom. Usled produženja karantinskih uslova utakmica Srbija - Holandija pomerena je za 5. decembar u 20.30 časova. Svaka igračica koja je smeštena u karantin po osnovu bliskog kontakta može biti vraćena u tim posle dva uzastopna negativna PCR testa".

Po pravilima higijenskog koncepta EHF Evra 2020, reprezentacija Srbije će biti testirana u subotu, 5.decembra, u jutarnjim časovima.

Do dobijanja negativnih rezultata na kovid-19 svi članovi delegacije ostaju u izolaciji u svojim sobama.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи