Dobra igra Srbije, nedovoljno za trijumf nad Norvežankama

Rukometašice Srbije doživele su prvi poraz na Svetskom prvenstvu u Japanu, pošto su u meču trećeg kola Grupe A izgubile od Norveške 28:25. U preostala dva meča, protiv Holandije i Slovenije, Srbija će se boriti za plasman na jedno od prva tri mesta u grupi koje vode u dalji tok takmičenja.

Rukometna reprezentacija Srbije zabeležila je prvi poraz na Svetskom prvenstvu u Japanu, pošto je Noveška u trećem kolu A grupe slavila sa 28:25.

Izabranice Ljubomira Obradovića odigrale su odličan meč, veći deo prvog poluvremena vodile protiv favorizovanog protivnika, ali su u nastavku meča iskustvo Norvežanki i neke neiskorišćene prilike srpskog tima dovele do poraza.

Treba istaći i čudno suđenje nemačkog sudijskog para, koji je tokom čitavog drugog poluvremena čuvao prednost Norvežanki, dok bi u samom finišu jednom neverovatnom odlukom Nemice "pokopale" nade Srbije da može makar do boda.

Kataraina Tomašević bila je odlična na golu Srbije, ali je na drugoj strani briljirala njena koleginica Silje Solberg.

Kristina Liščević potigla je šest pogodaka, Dragana Cvijić pet, a Jovana Stoiljković i Željka Nikolić po četiri za Srbiju, na drugoj strani najefikasnija su bile Arncen i Oftedal sa po sedam pogodaka.

Naredni meč rukometašice Srbije igraju protiv Holandije (četvrtak u 10.00), a zatim i protiv Slovenije, pa će u ta dva duela tražiti plasman za jedno od prva tri mesta u grupi koje vode u dalje takmičenje.

Posle tri odigrana meča, Norveška je prva sa šest bodova, Srbija i Holandija imaju po četiri, Slovenija i Angola po dva, Kuba je bez bodova.

Ovako je protekao meč u Kumamotu: 

13.59 – Kraj meča, Norveška je pobedila Srbiju 28:25.

Nekoliko diskutabilnih odluka sudijskog para iz Nemačke osigurali su pobedu Norvežankama, dok je Srbija zabeležila prvi poraz na takmičenju.

13.51 – Pet minuta do kraja meča, Srbija smanjuje prednost Norvežanki na 25:22.

13.43 – Nekoliko vezanih sedmeraca pokrenuli su seriju Norveške, koja sada vodi 23:19.

13.34 – Rezultatsku klackalicu na početku drugog poluvremena prekidaju Norvežanke, koje vode 19:17.

13.23 – Nastavljen je meč.

13.08 – Norveška ipak dolazi do prednosti u posledim trenucima prvog poluvremena 13:12.

Odlična igra Srbije u prvih 30 minuta, naročito u odbrani, ali su izabranice Ljubomira Obradovića popustile u finišu i prepustile prednost Norvežankama. Marija Obradović neće se vraćati u igru, pošto je zbog tri isključenja dobila crveni karton.

Jelena Lavko i Željka Nikolić postigle su po tri pogotka, na drugoj strani isto toliko imaju Arncen i Oftedal.

12.58 – Srbija posle 20 minuta vodi 10:9, iako je Obradovićeva dobila četiri minuta isključenja.

12.45 – Odličan početak meča za srpske rukometašice, koje vode 6:4. Norvežanke nisu postigle gol sa igračicom više, njihov selektor prinuđen je zatraži prvi tajm-aut.

12.30 – Počeo je meč u Kumamotu.

12.00 – U prvim mečevima trećeg kola Grupe A Angola je savladala Sloveniju 33:24, dok je Holandija bila ubedljiva protiv Kube 51:23.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво