Peruničić okupio rukometaše: Protiv Austrije i Slovenije takmičarski mečevi

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić, pred pripremne mečeve sa Slovenijom i Austrijom, rekao je da će ti susreti za njegov tim biti takmičarski, a ne prijateljski.

Srbija će u okviru EHF nedelje odigrati dva kontrolna meča, sa Austrijom 25. oktobra u Gracu i sa Slovenijom u Mariboru dva dana kasnije.

"Jako mi je bitno da igrači dolaze raspoloženi s obzirom na broj utakmica i opterećenje koje imaju u klubovima. Bitno mi je da ih rasteretimo i da ne vršimo dodatni pritisak, već da razmišljamo o stvarima koje želimo vezane za reprezentaciju. Za ovih godinu dana, nažalost, ni jednom nismo bili kompletni. Jako bitno je da se oseća energija koju donose i želja da napredujemo", rekao je Peruničić na konferenciji za medije

On je dodao da ekipi nedostaje uigranost i da imaju manjak treninga.

"Koristimo svaku priliku da razgovaramo o svemu i mimo treninga. To je veoma bitno. Sinoć smo već gledali protivnike koji nas čekaju na EP i tek ćemo gledati. Polako se uvodimo, ali bez potenciranja na stvarima koje bi u ovom trenutku mogle da budu suvišne".

Peruničić je posle četiri meseca okupio reprezentaciju, a kao najvažnije apostrofirao je da je bitno da svi dođu zdravi.

"Shodno situaciji i velikom broju malera, samo molim Boga da dođu zdravi. To mi je najbitnije. Prošle godine sam predugo držao veliki broj igrača na okupu pred takmičenje, ali je postojala nedoumica, jer je razlika između njih jako mala. To se ove godine neće desiti. Igrači koji odu na turnir Zlatne lige u Francusku biće i učesnici EP", rekao je selektor.

Osvrnuo se na mečeve u Gracu i Mariboru, koji će biti poslednje provere pred početak završnih priprema za Evropsko prvenstvo 2020, koje će se od 9. januara sledeće godine održavati u tri zemlje, Austriji, Norveškoj i Švedskoj.

Srbija će Gracu nastupati u grupi sa selekcijama Crne Gore, Belorusije i Hrvatske.

"Želim i pripremne utakmice da igramo protiv najboljih, to ću forsirati dok god sam u reprezentaciji. To je jedini pravi način da napredujemo i shodno protivniku vidimo šta nam još treba da dođemo do tog nivoa. Za nas će biti takmičarske, a ne prijateljske utakmice u Gracu i Mariboru. Više ćemo raditi na taktici i napadu, manje na odbrani. Fali uigranost, još neke stvari da popravim. To je jedina promena, malo opuštenih treninga, jer im to svakako treba u ovom trenutku", zaključio je Peruničić.

Najbolji igrač Evrope u septembru Bogdan Radivojević istakao je zadovoljstvo novim viđanjem sa reprezentativnim drugovima.

"Srećni smo što smo ponovo na okupu. Svi smo upoznati sa načinom rada, ekipa se dobro poznaje. Svi smo spremni da damo sve od sebe da dostignemo nivo koji želimo, a to je da se borimo sa najboljim reprezentacijama. Radimo na tome, dosta ima taktike, dosta videa. Nadam se da ćemo što pre doći do tog nivoa. Presrećni smo kada smo u reprezentaciji, to se da videti na terenu i van terena. Atmosfera je jako bitan deo ovog okupljanja. Pokazaćemo to na pripremnim utakmicama. Spremamo se za prvenstvo", rekao je Radivojević.

Pivotmen Mijajlo Marsenić takođe je istakao da mu drago što je tim ponovo na okupu.

"Kada god se dolazi da se igra za reprezentaciju, oseća se naboj i sreća što se vidimo ponovo. Ova ekipa je mlada, poletna, verujemo u nju, daćemo sve od sebe da napravimo što bolji rezultat na Evropskom prvenstvu. Čekaju nas mečevi sa Austrijom i Slovenijom, biće dobar pokazatelj gde smo i na čemu treba da poradimo da bismo bili spremni. Nadamo se da ćemo se prikazati u dobrom svetlu u ove dve utakmice. Želimo da budemo spremni, da ne budemo samo konkurentni u januaru, već i da igramo bitnu ulogu posle par prvenstava", rekao je Marsenić.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">