Matić: Na muci se poznaju junaci!

Sve je u našim rukama, igraćemo na sve ili ništa protiv Francuza, kaže selektor rukometaša Srbije Vladan Matić. Nećemo kući posle prve faze, tvrdi Nemanja Ilić.

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Vladan Matić uveren je da njegova ekipa može da pobedi Francusku i plasira se u drugu fazu Evropskog prvenstva u Danskoj.

"Šta je, tu je. Na muci se poznaju junaci. Sutra je 'dan D'. Bićemo pukovnici ili pokojnici. Nadam se da smo ovo prvo. Sve je u našim rukama, igraćemo na sve ili ništa. Možemo do četiri boda za drugu fazu, a možda nam se desi i da odemo kući", rekao je Matić.

Srbija je u prvom kolu savladala Poljsku, dok je u drugom poražena od Rusije, a Matić je istakao da očekuje mnogo od najiskusnijih.

"Očekujem da najvažniji igrači, na papiru, najbolji i najplaćeniji izvuku sve od sebe i da pobedimo Francusku. Nema sumnje da oni mogu da se oporave. Navikli su na velike utakmice, pobede i poraze, igraju u velikim klubovima", naveo je Matić.

Selektor je kazao da je Francuska i dalje vrhunska ekipa.

"Francuzi su malo promenili ekipu, ali su i dalje vrhunski. Nadam se da ćemo moći i malo više od Poljaka da uradimo. Nedostaje nam koncentracija pri šutu, da ne budemo stegnuti, da opustimo ruku", objasnio je selektor Srbije.

Reprezentativac Nemanja Ilić kaže da je Francuska jedan od favorita za zlatnu medalju.

"Svake godine zakomplikujemo nešto, nije nam prvi put. Analiziraćemo greške i spremićemo se za Francusku. Moramo bolje i fizički i taktički, pa kako nam bude", rekao je Ilić.

Levokrilni igrač je kazao da je veliki otpor Poljaka protiv Francuza dao više vere njegovom timu.

"Dešava se, pa verujem da će, kako vreme odmiče, biti bolje. Niko nije nepobediv, dobar otpor Poljske protiv Francuske dao nam je još više vere u pozitivan ishod. Idemo na sve ili ništa, nećemo kući posle prve faze", kazao je Ilić.

Srbija i Francuska sastaće se u petak od 20.45 u trećem kolu Grupe C na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво