Читај ми!

Preko Rusa u borbu za visok plasman

Selektor rukometaša Srbije Vladan Matić rekao je da očekuje "rovovsku" borbu protiv Rusije u drugom kolu prvenstva Evrope u Danskoj, ali i pobedu koja otvara put ka visokom plasmanu na šampionatu.

Trener srpskih rukometaša Vladan Matić očekuje tešku utakmicu protiv Rusije ali i pobedu, koja bi otvorila vrata ka visokom plasmanu na EP.

"Oni su lepo podmladili ekipu i lepo igraju. Nisu to više oni teški Rusi. Ubacili su polukontru, ubrzali, još se traže, nije to to, ali su na dobrom putu. Nadam se da ćemo uspeti da ih sprečimo u tome, da zabeležimo pobedu i u dobrom raspoloženju dočekamo Francuze", naveo je Matić za sajt RSS-a.

U prvom kolu Srbija je savladala Poljsku sa 20:19, a Rusija je izgubila od Francuske sa 35:28.

"Francuzi imaju te gipke bekove, mogu da ih lako nadigravaju. Veoma su pokretljivi i brzi. Mi smo sasvim drugačija ekipa. Više ćemo ležati Rusima, teži smo. Biće to rovovska borba. Nadam se samo da ćemo na osnovu dobre odbrane više razvijati kontru i polukontru nego što je to bio slučaj protiv Poljaka", rekao je Matić.

Selektor Srbije je istakao da Rusija ima nekoliko vrhunskih igrača, ali i da kao ekipa zaslužuje veliko poštovanje.

"Imaju teške bekove - odlične šutere. Ne možete a da ne cenite bekovsku liniju Harbok-Atman-Igropulo. Tu su i Afitulin, odnosno Šelmenko. Ekipa i imena za respekt. Čim su ovde, nisu za potcenjivanje. To nećemo ni uraditi. Moramo sebi da otvorimo mogućnost da se trijumfom borimo za najviši plasman", zaključio je Matić.

Utakmica drugog kola C grupe na EP između Srbije i Rusije igra se u sredu od 18 sati u Arhusu, uz prenos na RTS-u.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи