Читај ми!

Partizan osvojio Kup Srbije

Rukometaši Partizana osvojili su Kup Srbije u Boru pobedom nad Spartak Vojputom 23:22 (12:12). Crno-beli po 10. put osvojili trofej nacionalnog kupa. Beogradski tim je u prilici da osvoji "duplu krunu", a za to im je potrebna još pobeda nad novosadskom Vojvodinom u Beogradu.

U pravoj rovovskoj borbi, kakva i priliči finalu nacionalnog Kupa, prvoligaš se pokazao kao ravnopravan takmac aktuelnom šampionu. Svih 60 minuta, viđena je velika borba na istoku Srbije. Prvoligaš iz Subotice, do poslednjeg sekunda je bio ravnopravan protivnik srpskom šampionu. U poslednjih 10 minuta, ušlo se u egalu 20:20, a može se reći da je tada presudila bolja odbrana crno-belih, koji su znali da osujete najopasnije igrače u četi Vuka Roganovića, Distova i Božovića.

Da je vrag odneo šalu, shvatili su igrači trenera Partizana Aleksandra Brkovića već posle petnaestak minuta, u kojima su Subotičani dominirali. Vodio je prvoligaš i sa +4 u 23. minutu 11:7, ali u tom ritmu, trećeplasirana ekipa prvoligaškog karavana, nije uspela da izdrži. Crno-beli su se do kraja poluvremena vratili u meč, a početkom drugog poluvremena, preko najiskusnijih, Maksića i Mandića, preuzeli rezultatsku inicijativu. I kada se pomislilo da će Partizan uspeti da slomi otpor rivala (18:16, 43.), to šampionu nije pošlo za rukom. Vratili su se Subotičani predvođeni iskusnim "vukom", Vukom Roganovićem, na kraju imali i poslednjih par sekundi za eventualni remi, ali u tome nisu uspeli.

Partizan slavi prvi Kup posle 2008. godine. Crno-beli su na korak od duple krune pošto na tabeli Superlige Srbije tri kola pre kraja vode sa četiri boda prednosti nad novosadskom Vojvodinom.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи