RTS postavlja standarde

Nedavno završeno Evropsko prvenstvo u rukometu jedno je od najbolje organizovanih turnira u istoriji. Više od 300.000 ljubitelja rukometa prisustvovalo mečevima u četiri grada. RTS radio prenose punim kapacitetom, a mečevi se uživo pratili na sajtu Evropskog prvenstva.

Nikad ravnopravniji turnir, izuzetan trud organizatora ali i bezbednosni propusti, tako mediji u regionu opisuju rukometno prvenstvo u Srbiji. Više od 300.000 ljubitelja rukometa prisustvovalo je mečevima u Beogradskoj areni, novosadskom Spensu, niškom Čairu.

Hrvatski igrači na primer hvalili su smeštaj i domaćine koji su se trudili da sve protekne kako treba. To se kažu posebno odnosi na Vršac. Zamerki novinara upućene su policiji koja, kažu, nije ozbiljno shvatila prisustvo hrvatskih navijača u Novom Sadu.

Najlepše su se kako se čini proveli gosti iz Makedonije, koji su tokom prvenstva povećali promet u niškim kafićima i kafanama za 300 odsto.

Osim što je do sada najposećenije evropsko prvenstvo u rukometu, za predstavnike Evropske rukometne federacije, šampionat u Srbji jedan je i od najbolje organizovanih.

"Izuzetno smo zadovoljni što je sve tako prošlo i što su to tako ocenili i ljudi iz EHF-a, bilo je tu problema koje smo mi videli iznutra i koji se naravno spolja nisu videli ali to je deo tog posla i samo oni koji su bili unutra znali su šta smo proživljavali u poslednjih dvadesetak dana", smatra Božidar Đurković, sekretar Rukometnog saveza Srbije.

Da bi i oni bez karata mogli da vide najlepši evropski rukomet i RTS je radio punim kapacitetom. Televizijski signal koji smo slali gledali su ljubitelji rukometa u više od 130 zemalja.

"Angažovani su svi mobilni kapaciteti Televizije Beograd da bismo pokrili sva borilišta u četiri grada, sa troje reportažnih kola uspeli smo da uradimo prenose u četiri grada. Jedna kola su bila mobilna i radila su između Beograda i Vršca", istakla je Milena Vučetić, tehnička direktorka RTS-a.

Sve utakmice prvi put mogle su da se gledaju uživo i na sajtu evropskog prvenstva, koji je takođe radio bez problema. Tako je pred Dancima, koji su domaćini prvenstva 2014 - veliki zadatak.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи