Читај ми!

Protiv "kauboja" za finale

U polufinalu Evropskog prvenstva u rukometu sastaće se Srbija - Hrvatska i Španija - Danska. Danci pobedom nad Šveđanima obezbedili polufinale, Španija sigurna protiv Slovenije.

Rukometaši Danske plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva u Srbiji, pošto su večeras u Beogradskoj areni pobedili Švedsku sa 31:24 (18:11).

Danci su takmičenje u Grupi jedan završili na drugom mestu sa šest bodova, dok su Šveđani na poslednjem mestu sa dva boda.

Najbolji u selekciji Danske bili su Anders Egert Jensen sa sedam golova (bez promašaja), od kojih je pet postigao iz sedmerca i Mikel Hansen sa pet. Šveđane je predvodio Kim Anderson sa osam golova.

Danci su kontrolisali meč protiv nezainteresovanih Šveđana i vodili od samog početka.

Selekcija Španije osigurala je u Novom Sadu prvom mesto u Grupi dva Evropskog prvenstva u rukometu, pošto je pobedila Sloveniju sa 35:32 (15:15).

Nakon ovog susreta poznati su i parovi polufinala, u kojem će se sastati Srbija - Hrvatska i Španija - Danska.

U veoma dinamičnoj utakmici, u kojoj odbrane nisu bile jača strana oba tima, prvo poluvreme je prošlo u potpuno izjednačenoj borbi. U nastavku Španija je bila za nijansu bolja i iskoritila je nekoliko protivnikovih tehničkih grešaka  za pobedu.

Najefikasniji u Španiji bio je Iker Romero sa sedam pogodoka, od kojih je većinu dao iz sedmeraca, dok je Joan Kanjelas dodao šest.

Kod Slovenije Luka Žvižej je dao sedam, a Dragan Gajić i Sebastijan Škube dali su po šest.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи