Svetlana Kitić za "Ginisa"

Odluka Svetlane Kitić, najbolje jugoslovenske rukometašice svih vremena, da se aktivira u 49. godini, izazvala je veliko interesovanje, ne samo u zemlji, nego i u inostranstvu, jer je to vest za - "Ginisovu knjigu neobičnih rekorda"!

"Pomoćiću svom bivšem klubu Radničkom da se vrati u elitno društvo", rekla je ovaj Svetlana Kitić, koja je rođena 7. juna 1960. u Tuzli.

Naime, ona će u ovoj prvenstvenoj sezoni pojačati drugoligašku ekipu Radničkog, zajedno sa ćerkom Marom Bogunović, rođenom u njenom trećem braku (popularna Ceca prethodno je bila udata za Blaža Sliškovića i Dragana Dašića),

Zanimljivo je da su majka i ćerka pre tri godine zajedno igrale u Tuzli, prvoligašu iz BiH, što je takođe redak slučaj ne samo u rukometu već i u drugim sportovima.

Za reprezentaciju nekadašnje SFR Jugoslavije Svetlana Kitić je odigrala ukupno 177  utakmica i postigla 744 pogotka. Osvojila je dve olimpijske medalje - srebrnu 1980. u Moskvi i zlatnu četiri godine kasnije u Los Anđelesu. Bila je dva puta prvakinja sveta.

Godine 1988. Međunarodna rukometna federacija (Ihf) proglasila je Svetlanu Kitić za najbolju igračicu sveta.

Jedno vreme vodila je ekipu Željezničara iz Hadžića kraj Sarajeva i bila direktorka ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.

broj komentara 5 pošalji komentar
(subota, 04. okt 2008, 18:59) - ama [neregistrovani]

Bravo Ceco!

Bravo i od mene. Svetlana, vi ste inspiracija i za mladju i za stariju (nas narocito) generaciju. Sve najbolje.

(četvrtak, 25. sep 2008, 20:05) - Dani [neregistrovani]

Bravo Ceco!

Puno pozdrava za Cecu,i svaka joj čast što će opet da se uključi u rukomet.Puno sreće i dobrih rezultata joj želim.Poz od Danijele,Vecine ćerke! Ceca bi trebala da zna ko sam,he,he.

(nedelja, 21. sep 2008, 23:57) - Bojan [neregistrovani]

Novi-stari rukometni asovi

I Ljiljana Knežević (37) iz Kruševca, (seća li je se neko?), trebalo bi da se ponovo aktivira i pojača rukometašice ''Napretka''. A isto tako i žensku rukometnu reprezentaciju. Zaista, potrebna nam je sva krv. I mlada i ''staro vino'' poput ''medveđe'' i ''ždrepčeve'' krvi. Eh, eh...

(nedelja, 21. sep 2008, 23:30) - anonymous [neregistrovani]

Cista desetka

Svaka cast legendo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(nedelja, 21. sep 2008, 22:47) - mp [neregistrovani]

to

treba nam sva krv, mozda bi trbalo da igra i za reprezentaciju.