Читај ми!

Karakašević: Nikad nije lako da kažeš dosta, ali sada je stvarno dosta

Aleksandar Karakašević u 47. godini zvanično završio takmičarsku karijeru u Stonom tenisu. Svečanost je bila u ispunjenoj dvorani „Šumice“ na kvalifikacionommeču za Evropsko prvenstvo između Srbije i Francuske.

U dvorani su bili prisutni prijatelji Aleksandra Karakaševića, ne samo iz sveta stonog tenisa, već i iz svih ostalih sportova, kao i iz umetnosti. Oproštaju su, pored ostalih, prisustvovali ministar sporta Zoran Gajić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, Dušan Kecman, legendarni Zoran Kalinić i mnogi drugi.

"Nikad nije lako da kažeš dosta, ali sada je stvarno dosta."

Ako bi pogledao na karijeru posle više od tri decenije koja su to najznačajnija dva ili tri trenutka?

"Najznačanija je verovatno pobeda nad Olimpijskim prvakom 1997. To je bila neka prekretnica u mojoj karijeri. Osvajanje tri medalje na Evropskom prvenstvu 2011. Prvo srpsko zlato kada je prvi put intonirana himna Srbije."

Nisi spavao pred važne mečeve, čak i kada su tvoji saigrači igrali nisi spavao, imao si tremu. Da li si spavao sinoć pred ovaj današnji dan?

"Pravo da ti kažem, već pet dana ne spavam, a ne samo sinoć. Ovo je mnogo teže nego pred meč. Izgubiš meč igraćeš sledeći, a ovo je jedanput u životu. Tako da ovo je to i sve se završava."

Tvoj život je za film. Ko bi te glumio u tom filmu?

"Pa ja", rekao je uz smeh Karakašević i dodao: "Ima tu koliko hoćeš `ludaka` našli bi nekoga."

Da li si više prijatelja stekao za stonoteniskim stolovima ili za nekim drugim stolovima?

"Mislim da imam više prijatelja van stonotenikog stola, ali isto tako puno prijatelja iz sveta sporta."

Karakašević je potom primio brojne poklone, pre svih od Stonoteniskog saveza Srbije, Minstra sporta Zorana Gajića, Božidara Maljkovića, Predsednika Olimpiskog komiteta Srbije, Davora Štefaneka, Predsetnika Sportskog saveza Srbije.

Koji su planovi i ambicije. Kako gledaš na budućnost na naredne godine?

"Da se posvetim, malo više, toj politici u sportu. Da se stoni tenis vrati malo više na grane na kojima je bio. Treba nam pomoć od svih ostalih, pa ćemo jednog dana ponovo imati šampione."

Potom je reditelj Miroslav Momčilović rekao.

"Sale poznajem mnogo sportista, ali neznam nijednog koji je kao ti toliko opreme, dresova, majica, guma... poklonio prijateljima i reprezentativcima."

Na kraju gromoglasni aplauz za novog "penzionera" Aleksandra Karakaševića.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи