Читај ми!

Za saborca Hamlina koji se oporavlja od srčanog udara: Emotivni poen Bilsa

Defanzivac Bafalo bilsa Damar Hamlin se još uvek u bolnici oporavlja od srčanog udara, a tokom mirovanja je ispratio poen njegovog tima, ispraćen jakim emocijama kod igrača i navijača.

Damar Hamlin (24) je kolabirao na terenu na meču Bafalo bilsa i Sinsinati bengalsa. Mladi igrač je doživeo srčani udar i stropoštao se na zemlju. Usledila je velika drama i borba za njegov život.

Čitava sportska američka javnost se ujedinila u molitvama i podršci Hamlinu za što brži oporavak.

Posle gostovanja Bengalsima usledio je povratak u Bafalo i meč sa divizijskim rivalima Nju Ingland petriotsima. Hajmark stadion je bio obojen jakim emocijama. 

Igrači Bilsa su istrčali na teren sa zastavama na kojima su broj tri sa Damarovog dresa i poruka "Molitva za Hamlina". Usledio je momenat početka meča koji će ostati zabeležen u istoriji kluba, a i NFL-a.

Za one slabije upućene, pravila NFL-a su takva da se prvi napad određuje bacanjem novčića. Ekipe se potom zaleću sa jedne sa drugu stranu, a šuter tima koji je izgubio bacanje novčića, dakle u poziciji odbrane, trudi se da što jače ispuca loptu od svoje end zone. Igrač suprotničkog, napadačkog tima zadužen za vraćanje lopte, mahom zbog svoje brzine i eksplozivnosti, čeka loptu, hvata je i kreće u trk ka drugoj strani. Tamo gde ga protivnik sruši na zemlju, tu je početna pozicija za pozicioni napad. Ukoliko uspe da izbegne sve defanzivce, napadač može da trči do samog kraja i postigne tačdaun. Nije retko da je nemoguće, ali nije ni često da bi se shvatilo kao najnormalniji način postizanja poena.

Upravo takvo malo čudo se i desilo. Euforija i energija sa tribina prenela se na igrače Bilsa. Najhim Hajns je dočekao loptu, uvideo prostor na desnoj strani i krenuo punim trkom ka praznom prostoru. Otvorio mu se "auto-put" do end zone u koju je ušao raširenih ruku. Eksplozija oduševljenja na tribinama, a sve je u znaku Damara Hamlina.

Bilsi su pobedili Petriotse, a Hajns je upisao još jedno poentiranje i povratka lopte.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи