Čitaj mi!

Beograd i Srbija postaju evropski centar badmintona

U periodu od 18. do 27. avgusta u Atletskoj dvorani u Beogradu održaće se Evropsko prvenstvo u badmintonu.

U organizaciji Badminton saveza Srbije i Beograda, od 18. do 27. avgusta 2022. godine u Atletskoj dvorani u Beogradu održaće se Evropsko prvenstvo za juniore Beograd 2022.

Najvažnije i najmasovnije kontinentalno takmičenje koje se održava uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Grada Beograda, a pod okriljem Evropske badminton konfederacije, okupiće najbolje takmičare do 19 godina iz 37 država Evrope.

Nacionalni timovi boriće se za titulu najboljih u Evropi na ekipnom delu prvenstva koje će trajati od 18. do 22. avgusta, dok je nastavak od 22. do 27. avgusta rezervisan za individualni šampionat u svih pet takmičarskih konkurencija: muškarci i žene pojedinačno, muški, ženski i mešoviti parovi.

Sportisti Srbije imaju čemu da se nadaju - osvojili su već više desetina medalja na svetskim i evropskim juniorskim kupovima, drže vodeće pozicije na međunarodnim rang-listama, aktuelno prvo mesto na svetskoj juniorskoj listi u konkurenciji mešovitih parova (Anđela Vitman), dok su na prethodnom EP za juniore osvojene dve bronzane medalje (Marija Sudimac u konkurenciji žena pojedinačno i Mihajlo Tomić i Sergej Lukić u konkurenciji muških parova).

Svečana ceremonija dodele priznanja planirana je za 22. avgust, kada je u pitanju ekipno, i 27. avgust za kada je planirana dodela za pojedinačne učesnike Evropskog prvenstva za juniore.