Čitaj mi!

Šta je zajedničko Luisu Hamiltonu i Kondolizi Rajs? Vlasnici su NFL tima

Novi vlasnik NFL franšize Denver bronkosa, Rob Volton, potvrdio je da će jedan od vlasnika tima iz Kolorada biti i sedmostruki šampion sveta u Formuli 1 Luis Hamilton, preneo je "I-Es-Pi-En".

"Oduševljeni smo što će ser Luis Hamilton, višestruki šampion Formule 1, biti deo naše vlasničke grupe. On je tokom svoje karijere demonstrirao da je takmičar i ima potrebne kvalitete da pomogne da naš tim postane pobednicki, a da se istovremeno bori za globalnu jednakost, uključujući i njegov sport. Biće vredna figura u čitavoj organizaciji Bronkosa", izjavio je Volton, a preneo I-Es-Pi-En.

Uz Hamiltona, u vlasničku strukturu Denver bronkosa biće uključena i nekadašnja državna sekretarka SAD Kondoliza Rajs.

Rob Volton postao je vlasnik Denver bronkosa u junu za sumu od 4,65 milijardi dolara, što je rekordna vrednost neke američke franšize u svim sportovima.

Prethodni rekord držali su Bruklin netsi koji se takmiče u košarkaškoj NBA ligi, a 2019. godine prodati su za 3,2 milijarde dolara.

Rob Volton naslednik je čuvenog maloprodajnog lanca "Volmart", a njegovo bogatstvo pročenjuje se na 62 milijarde dolara, što ga, prema Blumbergovom indeksu, čini 18. najbogatijim čovekom na planeti.