Stefan Šumaher pobednik hronometra

Nemački biciklista Stefan Šumaher priredio je prvo iznenađenje na Trci oko Francuske, pobedivši u četvrtoj etapi koja je u Šoleu vožena na hronometar u dužini od 29,5 kilometara.

Šumaheru je to bila prva etapna pobeda na Turu u karijeri, a krunisao ju je probojem na prvo mesto u generalnom plasmanu, pa će tako sutra u petoj etapi prvi put imati priliku da vozi u žutoj majici. Francuz Roman Feli, koji je danas startovao u žutoj majici, imao je tek 169. vreme.

Šumaher je stazu prešao za 35,44 sekunde, vozeći prosečnom brzinom od 49,5 kilometara na sat. Drugoplasirani Kim Kirhen iz Luksemburga zaostao je čak 18 sekundi, a treće mesto u istom vremenu pripalo je Britanci Dejvidu Milaru.

Isti poredak je i u generalnom plasmanu. Šumaher je vođstvu sa ukupnim vremenom od 14,04,41 sati, a Kirhen i Milar na drugom i trećem mestu zaostaju 12 sekundi.

Četvrto vreme u današnjoj etapi imao je Australijanac Kardel Evans, koji je od pobednika bio sporiji 27 sekundi, ali je stekao značajnu prednost u odnosu na najvećeg rivala u borbi za tiutlu Španca Alehandra Valverdea, koji je za Šumaherom zaostao više od jednog minuta.

Sutra je na programu peta etapa koja će biti vožena od Šolea do Šateroa u dužini od 232 kilometra.

Rezultat četvrte etape:

1. Šumaher (Nemačka) 35,44
2. Kirhen (Luksemburg) +18
3. Milar (V Britanija) +18
4. Evans (Australija) + 27
5. Fabijan Kanćelara (Švajcarska) + 33
6. Denis Menčov (Rusija) + 34
7. Jens Vogt (Nemačka) + 36
8. Kristijan Vandevelde (SAD) + 37
9. Džordž Hinčap (SAD) + 41
10. Vinćenco Nibali (Italija) + 47

Generalni plasman:
1. Šumaher 14,04,41
2. Kirhen + 12
3. Milar + 12
4. Evans + 21
5. Kanćelara + 33
6. Vandevelde + 37

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи