Читај ми!

Marković osvojio dva zlata na EP u dizanju tegova

Srpski reprezentativac u benčpresu Živorad Žika Marković osvojio je dve zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Bruku na Muri u Austriji. Marković je bio jedini takmičar iz Srbije, a odličja je osvojio u kategoriji sa najjačom konkurencijom.

Marković, koji se takmiči u kategoriji 83-90 kilograma, iz Austrije se vraća u Srbiju sa zlatnim medaljama u disciplini dizanja 155 i 135 kilograma.

„Na takmičenju u Austriji bila je teška konkurencija, pošto su učestvovali dizači tegova iz Slovačke, Poljske, Jermenije, Švedske, Finske, ali i Mađarske i Češke, koji su trenutno među najjačima", rekao je zlatni srpski takmičar.

Marković je bio jedini takmičar iz Srbije, pa je osvajanje dve zlatne medalje još značajnije, posebno što su osvojene u kategoriji gde je konkurencija najjača.

Inače, Marković je pre dve nedelje postao prvak Moskve na tamošnjem Svetskom kupu, a pre toga prvak Evrope na takmičenju „Rusko proleće" u Jekaterinburgu.

On se sprema za Svetsko prvenstvo na jesen u Berlinu, gde želi da osvoji titulu.

„Želja mi je, takođe, da oborim svetski rekord i podignem 171 kilogram u svojoj kategoriji", rekao je Marković za Tanjug.

Prema njegovim rečima, Srbija ima dobre takmičare u benčpresu i može se smatrati jakom zemljom u tom sportu.  

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво