Читај ми!

Ivana Perović osvojila zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu

Mlada srpska karatistkinja Ivana Perović postala je prvak Starog kontinenta, pošto je danas u turskom gradu Gazijantepu u finalu bila bolja od mađarske predstavnice Aiše Busebe, u kategoriji preko 68 kilograma.

Podsećamo, radi se o petostrukoj šampionki Srbije u mlađim kategorijama, petostrukoj šampionki Balkana, bronzanoj na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Ajresu 2018. godine, kao i juniorskoj šampionki sveta za 2019. godinu.

Koliko je puta bila prvakinja države, u raznim kategorijama, niko ne zna, ali trofeja je zaista mnogo. Sada je `samo` seniorka, ali kakva! Najbolja u Evropi, Ivana Perović.

"Finalno takmičenje neočekivano je počelo sat i po ranije, tako da nismo stigli ni da zadrhtimo, da grizemo nokte i brinemo o ishodu meča", rekla je u razgovoru za Radio Beograd 1 Ivanina mama Vesna.

"U vreme dok smo spremali `grickalice` za praćenje prenosa preko interneta, nazvao nas je Ivanin trener i javio prelepu vest. Malo je reći da smo presrećni, naše dete je postiglo ogroman uspeh, milo mi je zbog toliko godina odricanja, zbog njenog truda, zbog želje i svih njenih nadanja uoči puta u Tursku. Nadam se da je to lepa vest za sve ljubitelje sporta kod nas, jer to je i velika stvar za našu zemlju, za sve naše dobre ljude, čime god se bavili."

Inače, Ivana Perović je 2019. godine, koju je zlatnim slovima ispisao ovaj tada 18-godišnji devojčurak, osvajanjem titule juniorske šampionke sveta na prvenstvu u Čileu bila proglašena najboljom mladom sportistkinjom Srbije, u izboru Olimpijskog komiteta naše zemlje, i stala rame uz rame sa asovima poput Novaka Đokovića i Tijane Bošković. Kako je počela karijeru koje se ogleda kroz više od tri stotine pehara na vitrinama, Ivana dobro pamti.

"Mnogi su mi predlagali da se bavim košarkom ili odbojkom, ali za mene je karate ljubav na prvi pogled", pričala je ispred mikrofona kultne emisije `Vreme sporta i razonode`, kojoj se uvek rado vraća.

"Karate me je privukao zbog svoje kreativnosti, raznolikosti i mogućnosti da primenim razne vežbe koje ne bih mogla da treniram neki drugi sport. Kod nas se dosta pridaje važnosti taktici i tehnici, kao i mentalnoj pripremi. I stvarno mi mnogo znači što nacionalni radio prati ovaj sport. Nije nama toliko do popularnosti, karate nas prvenstveno duhovno i mentalno uzdiže i vaspitava, ali lepo je da se čuje nešto o uspesima sportista iz moje branše, zbog neke nove dece koja će se jednom njime baviti...", zaključila je Ivana.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво