Читај ми!

Srpkinje zaustavljene na korak od medalja u Istanbulu

Tri reprezentativke iz tima Srbije u boksu plasirale su se među osam najboljih na planeti na Svetskom prvenstvu u Istanbulu. Jeleni Zekić, Jeleni Janićijević i Nataliji Šadrina malo je nedostajalo da dođu do medalje u vrlo jakoj konkurenciji iz 73 zemlje sveta.

Na svetskom prvenstvu bokserki u Istanbulu šest takmičarki je predstavljalo Srbiju u jakoj konkurenciji od 310 bokserki iz 73 zemlje sveta i postigle istorijski uspeh u našem ženskom olimpijskom boksu.

Nijanse su odlučile da se selekcija Srbije iz Turske vrati bez medalja, ali tri reprezentativke naše zemlje su Svetski šampionat 2022. završile plasirane među osam najboljih na planeti što je jedan od do sada najboljih rezultata.

U Omladinskom i sportskom objektu Bašakšehir u Istanbulu boje Srbije branile su Snežana Šiljković u kategoriji do 48 kilograma, 50 kg Nina Radovanović, 54 kg Jelena Zekić, 60 kg Natalija Šadrina, 63 kg Jelena Janićijević i u kategoriji do 66 kg Milena Matović. Reprezentativke Srbije na šampionatu sveta u Turskoj predvodili su treneri Marko Tubić, Luis Frometa, Bato Venkov, Darko Radovanović i Stefan Hubert.

„Bokserski savez Srbije prezadovoljan je izdanjima naših najboljih bokserki na Svetskom prvenstvu u Istanbulu. Naše tri reprezentativke borile su se za ulazak u polufinale i time sigurnu bronzu, nakon nemilosrdn ih borbi protiv izuetnih protivnica zaustavljene su na tom pohodu. Nema razloga za žal, dobar rezultat je ostvaren i sada ih čeka period novog velikog rada i priprema za ono što bi trebalo biti kruna sezone, a to je učešće na šampionatu Starog kontinenta za seniorke koje će biti održano u Budvi nakon oduzimanja domaćinstva Rusiji. Evropsko prvenstvo zakazano je za oktobar mesec i verujemo da će naše devojke zasijati punim sjajem, pokoriti konkurenciju i Srbiji doneti medalje.", istakao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

U četvrtfinalnim susretima naše bokserke imale su izuzetno teške protivnice. Jelena Zekić borila se protiv Kazahstanke Zolaman, Jelena Janićijević protiv Irkinje Brodharst, dok je Šadrina u reprizi četvrtfinala Svetskog prvenstva od pre dve godine odmerila snage sa Brazilkom Fererirom jedno od najvećih imena na događaju, a osvajačica srebrne medalje na Olimpijskim igrama koja je i pre mesec dana trijumfovala na Prvenstvu američke bokserske konfederacije.

„Porazi nas bole, ne možemo reći da nam srce nije slomljeno, verovale smo u medalje, u to da ćemo raširiti srpsku zastavu na dodeli medalja. Borile smo se do poslednjeg atoma snage, bile maksimalno motivisane i hrabre do poslednjeg gonga, ali šta je tu je, sada se okrećemo novim zadacima, pre svega Evropskom prvenstvu u Budvi gde nas verujem ništa neće zaustaviti u jurišu na pobednička postolja.", zaključila je naša mlada reprezentativka Jelena Zekić koja je nosila srpsku zastavu na svečanom otvaranju SP u Istanbulu.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво